18°C
Mostar 19°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 22°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

13.08.2022 / 18:16 Muzika i Film - U 19 sati

Svečana ceremonija dodjele nagrada Srca Sarajeva za TV serije bit će održana sutra

Svečana ceremonija dodjele nagrada Srca Sarajeva za TV serije bit će održana sutra
Foto: Avaz

Svečana ceremonija dodjele nagrada Srca Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala bit će održana sutra, 14. avgusta u 19 sati u hotelu Hills Sarajevo, pod pokroviteljstvom BH Telecoma.

Naime, nagrade Srca Sarajeva za TV serije bit će dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i komedije. Ceremoniju će voditi glumac i TV voditelj Tarik Filipović, a u Sarajevo dolaze regionalne glumačke zvijezde.

Stručni žiri

Stručni žiri kojeg čini više od 400 filmskih profesionalaca iz regije, ove je godine u konkurenciju za nagrade Srca Sarajeva za TV serije uvrstio 17 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije.

Serije koje su nominirane za nagrade Srca Sarajeva za TV serije su: “Advokado”, “Besa 2”, “Blok 27”, “Crna svadba”, “Čudne ljubavi”, “Dolina rož”, “Kljun”, “Leninov park”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Močvara 2”, “Mrkomir I”, “Nečista krv”, “Područje bez signala”, “Složna braća”, “Ubice mog oca 5”, “Šutnja” i “Vreme zla”.

Kategorije serija

U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se osam nagrada i to: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se šest nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Medijski partner nagrada za TV Serije je Deadline.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo