9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

15.08.2022 / 10:14 Muzika i Film - Američkio glumac

Jesse Eisenberg na 28. Sarajevo Film Festivalu

Jesse Eisenberg na 28. Sarajevo Film Festivalu
Foto: Agencije

Američki glumac, reditelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominovan za Oscara, počasni je gost 28. Sarajevo Film Festivala. Njemu će biti odata počast dodjelom priznanja Počasno Srce Sarajeva.

Počasno Srce Sarajeva će mu biti dodijeljeno uoči projekcije filma "Nakon što spasiš svijet", Eisenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola večeras u 20.30 sati.

Eisenbergov rediteljski prvijenac "Nakon što spasiš svijet", naslov koji distribuira kompanija A24, premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu 2022. godine, uz sjajne kritike. Prikazan je u programu Sedmice kritike na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. godine.

Film prati Evelyn (Julianne Moore), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresovanom za svjetske probleme. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo