1°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

16.08.2022 / 15:58 BiH - Saopćenje

Vlada BPK formirala tim za pregovore sa Sindikatom doktora medicine i stomatologije

Vlada BPK formirala tim za pregovore sa Sindikatom doktora medicine i stomatologije
Foto: Fena

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na  vanrednoj sjednici  formirala je radnu grupu odnosno pregovarački tim Vlade za obavljanje pregovora sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije BPK Goražde o novom kolektivnom ugovoru.

Pregovarački tim ima zadatak da započne i vodi pregovore sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije BPK Goražde u vezi Kolektivnog ugovora za 2022.godinu te o tome izvještava Vladu BPK Goražde radi drugih uputa i postupanja u vezi daljeg pregovaranja.

U svrhu uspješnog pregovaranja, Vlada BPK Goražde zaključkom je zadužila i zdravstvene ustanove da pregovaračkom timu Vlade blagovremeno dostavljaju tražene podatke.
Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde jučer je zamrznuo odluku o stupanju u generalni štrajk, zbog neotpočinjanja pregovora za potpisivanje novog kolektivnog ugovora.

Predsjednik sindikata dr. Damir Baždarević pojasnio je da je odluka o generalnom štrajku, koja je donesena 25. jula, zamrznuta nakon što je Vlada BPK Goražde na posljednjoj sjednici odlučila da se hitno krene u pregovore sa sindikatom.

Kako je pojasnio štrajk je zamrznut na tri dana, koliko je dat rok Vladi BPK da formira pregovarački tim i da se potpiše protokol o vođenju pregovora.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo