9°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 9°C
Bihać 3°C

19.08.2022 / 16:46 BiH - Manastir Praskvica

Dodik u Crnoj Gori na poziv Mitropolije

Dodik u Crnoj Gori na poziv Mitropolije
Milorad Dodik u posjeti Mitropoliji (Foto: mitropolija.com)
Na poziv Mitropolije crnogorsko - primorske član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je svetinje u Crnoj Gori.

- U manastiru Praskvica koji je nedavno proslavio veliki jubilej 600 godina postojanja, uvaženog gosta dočekao je iguman ovog manastira arhimandrit Dimitrije i namjesnik protosinđel Kliment - saopšteno je iz Mitropolije.

Osim paštrovskih manastira, Dodik je posjetio i Hram Svetog Save u Tudorovićima, gdje ga je dočekao nadležni paroh protojerej Dragoslav Rakić, navodi se u saopštenju.

Svetinje Paštrovića Dodik je, na praznik Preobraženja Gospodnjeg, posjetio na poziv Mitropolije, istaknuto je u saopštenju.

Posjeta člana Predsjedništva Bih hramovima trajala je tri sata nakon čega se uputio u Trebinje gdje će prisustvovati svečanostima povodom slave Grada, Preobraženja Gospodnjeg.

- Danas na veliki praznik Preobraženja Gospodnjeg, na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske, posjetio sam svetinje Paštrovića. Manastir Praskavica nedavno je obilježio 600 godina postojanja. S obzirom na to da sam tada bio pozvan, ali spriječen da dođem, ljubazni domaćini pozvali su me danas na ovaj veliki praznik - napisao je Dodik na svom Tviter nalogu.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo