-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

22.08.2022 / 15:44 SHOW - Aukcija

Prodaje se gitara Foo Fightersa, mogla bi postići cijenu od 35.500 dolara

Prodaje se gitara Foo Fightersa, mogla bi postići cijenu od 35.500 dolara
Foto: AFP
Gitara na kojoj je svirao Dave Grohl u jednom od prvih spotova Foo Fightersa bit će ponuđena na prodaju.

Gitara Gretsch White Falcon, na kojoj je Grohl svirao u spotu za pjesmu “Monkey Wrench” iz 1997., izvorno je bila u vlasništvu ritam gitarista američkog rock benda Pata Smeara.

Često je korištena na njihovu drugom albumu “The Color And The Shape” objavljenom te godine.

Očekuje se da će postići između 17.750 i 35.500 dolara kada bude na aukciji specijaliziranih glazbenih dražbovatelja Gardiner Houlgate sa sjedištem u Wiltshireu 7. rujna.

Gitara se prodaje s polaroid fotografijom koju je snimio Smear, a na kojoj svira holivudska glumica Drew Barrymore.

Aukcionar Luke Hobbs je rekao: “Ovo je vrlo zanimljiva gitara jer je jedna od rijetkih u vlasništvu Foo Fightersa, vjerojatno trenutno najvećeg rock benda na Zemlji, koja je ikad došla na javnu dražbu.

“’Monkey Wrench’ bio je singl benda kojim su se probili na glazbenu scenu i također prvi na kojem je gostovao bubnjar Taylor Hawkins, koji je tragično umro ovog ožujka.

“Očekujem interes iz cijelog svijeta. Činjenica da se tako istaknuto pojavljuje u legendarnom videu benda ‘Monkey Wrench’ čini je najatraktivnijim kolekcionarima i obožavateljima.”

The White Falcon prodaje privatni kolekcionar.

Pat Smear, koji je također bio ritam gitarist na turneji Grohlova prethodnog benda Nirvana, kupio je gitaru 1996. godine.

U pisanoj izjavi o porijeklu, Smear je objasnio da je želio posjedovati White Falcon nakon što je vidio jedan od instrumenata na kojem svira britanski novovalni bend Bow Wow Wow.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo