10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

11.09.2022 / 08:44 SHOW - Prvi put nakon 2020.

William, Kate, Harry i Meghan nakon dugo vremena skupa u javnosti

William, Kate, Harry i Meghan nakon dugo vremena skupa u javnosti
Foto: Reuters
Prinčevi William i Harry sa svojim su suprugama Kate Middleton i Meghan Markle jučer su zajedno došli ispred dvorca Windsor i primili izraze saučešća, prenosi Index.

Okupljeni su po njihovom izlasku iz dvorca minutom šutnje iskazali poštovanje prema kraljici, a zatim su ih pozdravili aplauzom.



Supruge u crnini

Kate i Meghan su za ovu priliku obukle crninu te prošetale sa supruzima među narodom, rukovale se s ljudima i primale izraze saučešća.

“Moja baka je rekla da je tuga cijena koju plaćamo za ljubav. Sva tuga koju ćemo osjećati u narednim sedmicama bit će dokaz ljubavi koju smo osjećali prema našoj izvanrednoj kraljici. Odat ću počast uspomeni na nju tako što ću podržavati svog oca, kralja, na svaki mogući način”, rekao je prijestolonasljednik William.

Dodao je da je kraljica bila uz njega u njegovim najsretnijim, ali i najtužnijim danima života.

“Znao sam da će ovaj dan doći, ali proći će neko vrijeme dok stvarnost života bez bake ne postane istinska”, dodao je.

Ovo je prvo zajedničko pojavljivanje prinčeva sa suprugama nakon dugo vremena. Iako su Harry i Meghan prisustvovali proslavi platinastog jubileja kraljice ovog ljeta, držali su se po strani i nisu fotografisani s Williamom i Kate.

Charles navodno zatražio od Harryja da ne povede Meghan u Balmoral

Podsjetimo, Meghan se nije pridružila Harryju kada se išao oprostiti s bakom u Balmoral. Navodno je to od njega zatražio novoproglašeni kralj Charles III.

“Charles je rekao Harryju da nije ispravno ili prikladno da Meghan bude u Balmoralu u tim teškim trenucima. Naglašeno mu je da Kate ne ide i da bi se trebali zaista ograničiti na najužu porodicu. Charles je vrlo, vrlo jasno rekao da Meghan neće biti dobrodošla”, kažu izvori za The Sun.

Kralj u svom govoru spomenuo Harryja i Meghan

Charles je u obraćanju naciji nakon smrti svoje majke pružio ruku pomirenja Harryju i Meghan.

“Također želim izraziti svoju ljubav prema Harryju i Meghan dok nastavljaju graditi svoje živote u inostranstvu”, rekao je Charles nakon što je priznao Williamovu titulu princa od Walesa, a njegove riječi mogle bi se protumačiti kao pokušaj pomirenja s odmetnutim sinom.

Harry i Meghan imali su napet odnos s kraljevskom porodicom otkako su odstupili s mjesta starijih članova kraljevske porodice u januaru 2020. Tokom intervjua s Oprah Winfrey u martu 2021., princ Harry je otkrio da je postojao trenutak kada mu je otac prestao odgovarati na pozive.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo