4°C
Mostar 7°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

11.09.2022 / 15:39 Auto - Sarajevo

Peto izdanje 'Golf-Festa' okupilo vlasnike automobila marke 'golf' iz BiH i zemalja okruženja

Tradicionalna manifestacija “Golf-Fest”, ove je godine u Sarajevu okupila oko 35 vlasnika automobila marke golf iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja.

Automobili marke “golf”, od prve do sedme generacije, koji su izuzetno popularni na ovim prostorima, izloženi danas na Trgu djece Sarajeva privukli su pažnju brojnih zaljubljenika u ta vozila, ali i znatiželjnika koji su se zatekli na mjestu događaja.

Kako je Feni, uime organizatora ove manifestacije, kazao predsjednik Auto kluba "4X4" Mirko Gerh, izložbi vozila petog izdanja Golf-Festa prethodila je jutarnja verifikacija, potom i defile kroz glavni grad BiH, a u kasnim poslijepodnevnim satima slijedi druženje u Vilsonovom šetalištu, gdje će biti upriličeno proglašenje pobjednika.

Podsjetio je kako je golf na ovim prostorima važio za najpopularniji automobil, ne samo u BiH, nego i u bivšoj SFRJ, a s obzirom na to da su se “golf 1” i “golf 2” proizvodili u Tvornici automobila Sarajevo (TAS) u Vogošći.

Gerh ističe kako će Golf-Fest biti krunisan dodjelom nagrada, a između ostalih, bit će uručene nagrade za najstarije i najoriginalnije vozilo.

Dodao je kako je na izložbi predstavljeno nekoliko originalnih golfova “1” i “2”, koji su proizvedeni u TAS-u.

Kako je planirano, bit će uručeno ukupno petnaestak nagrada za sudionike ove manifestacije, koja okuplja zaljubljenike u vozila marke golf.

Uporedo s vozilima marke golf, uključujući i savremeni primjerak na električni pogon, izložene su i različite marke novih automobila, ali se, kako je pojasnio Gerh, radi o drugoj manifestaciji - višednevnom jesenjem Auto-Show-u.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo