1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

17.09.2022 / 10:25 Ostali sportovi - U 18:00

Futsaleri BiH kvalifikacije za SP 2024. godine počinju večeras protiv Armenije u Zenici

Futsaleri BiH kvalifikacije za SP 2024. godine počinju večeras protiv Armenije u Zenici
Foto: FENA
Futsal selekcija Bosne i Hercegovine večeras će, sa početkom u 18.00 sati, protiv selekcije Armenije u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici igrati prvu utakmicu u okviru Grupe 3 glavne kvalifikacione runde za Svjetsko prvenstvo 2024. godine, a ulaz za sve posjetioce bit će slobodan.

Puleni bh. selektora Ive Kreze od ponedjeljka su se pripremali u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici za večerašnju te utakmicu 2. kola, koju će 20. septembra igrati u Brnu protiv Češke Republike.

- Pripreme su protekle prema planu i programu koji je zacrtao stručni štab i to je dobro izgledalo. Momci su kvalitetno radili. Golman Bekir Hodžić, kao i igrač Adnan Kalajdžić imaju određenih problema s povredama pa na njih vjerovatno nećemo moći da računamo. Ostali igrači su spremni i nadamo se pobjedi - kazao je za službenu stranicu N/FSBiH pomoćni trener Mirko Čampara.

Reprezentativac Davor Arnautović ističe kako su proteklih dana radili dva puta dnevno te da su se dobro spremili.

- Trudili smo se da se što bolje uigramo i spremimo pred utakmice sa Armenijom i Češkom Republikom, u kojima ćemo dati svoj maksimum da dođemo do željenih rezultata. Imamo dobru atmosferu i jedinstvo u ekipi te vjerujem da možemo puno toga pokazati u ovim kvalifikacijama - podvlači Arnautović.

Uzvratni mečevi igrat će se krajem februara i početkom marta naredne godine, kada će biti poznati putnici u viši rang- elitnu grupu.

Zbog privatnih obaveza u ova dva meča neće biti Bilala Jelića (ženidba), Sabahudina Petaka (posao) te Amera Džindić (ima ispit za dobijanje vize u Njemačkoj).

U elitni razred, napominje, direktno će se plasirati 12 pobjednika skupina, zatim četiri najbolja drugoplasirana iz tih skupina, a preostalih osam će igrati baraž za još četiri mjesta koja će osigurati plasman u elitnu grupu.

Selektor Krezo je za ova dva meča pozvao sljedeće igrače: Senad Poračanin i Josip Bošković (Vrgorac, Hrvatska), Almedin Bundavica i Bekir Hodžić (Copy Leaders Prievidza, Slovačka), Josip Sesar i Srđan Ivanković (TSV Weilimdorf, Njemačka), Blago Gašpar i Marin Sesar (Novo Vrijeme, Hrvatska), Adnan Kalajdžić, Admir Čorhodžić, Marijo Aladžić, Samir Gosto i Nermin Kahvedžić (Mostar SG), Muanis Duvnjak (GFC Sarajevo), Darko Milanović (Futsal Pula, Hrvatska), Davor Arnautović (Radnik Bijeljina).

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo