8°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C

21.09.2022 / 12:13 Košarka - SP u Australiji

Deura: Pred nama je historijska utakmica za BiH, želimo slaviti

Deura: Pred nama je historijska utakmica za BiH, želimo slaviti
Foto: SK
U Cathy Freeman Park u Sidneju održan je "Captians call" - događaj kojim je FIBA dan uoči početka turnira najavila Svjetsko prvenstvo za košarkašice.

Kolege sa Sport Kluba razgovarali su sa kapitenkom reprezentacije Bosne i Hercegovine Milicom Deurom, koja je istakla šta ovo takmičenje znači za nju, ali i čitavu Bosnu i Hercegovinu.

“Dugo ljeto iza nas, bilo je naporno, ali uvijek kada ste sa reprezentacijom to se lako podnosi. Počeli smo pripreme 6. avgusta, a ovdje smo došli 13. septembra. Savladali smo u međuvremenu i Mali, a sutra nas očekuje i historijska utakmica za BiH, svi smo uzbuđeni i vjerujem da ćemo se nakon meča svi radovati pobjedi”, rekla je Deura.

Osvrnula se Deura i na veliku vremensku razliku.

“Nakon 10 dana što smo ovdje, u početku je bilo teško. Velika je razlika u vremenu, ali smo se privikli i sada smo spremni”

Koliko je otvaranje prvenstva i prva pobjeda bitna za BiH?

“Mislim da za nas prva utakmica rezultatski je najbitnija i najteža. Nemamo pritisak i prvi put smo tu. Za nas je veliki uspjeh sam plasman i sve što ostvarimo ovdje bit će bonus. Ja se nadam da ćemo uspjeti pobijediti prvu utakmicu i to će biti vjetar u leđa za kasnije”, zaključila je Deura.Svjetsko prvenstvo u Australiji možete pratiti ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Raspored mečeva Zmajica:

Četvrtak, 22. septembar:

BiH 02:30 Portoriko

Petak, 23. septembar:

Kina 06:30 BiH

Subota, 24. septembar:

BiH 10:00 Južna Koreja

Ponedjeljak, 26. septembar:

Belgija 03:30 BiH

Utorak, 27. septembar:

SAD 06:00 BiH


(Vijesti.ba / Sport Klub)

Izdvajamo