8°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C

22.09.2022 / 10:08 Tenis - Sigurno ostaje u tenisu

Federer: Drago mi što sam u GOAT priči, ne trebaju mi rekordi da bi bio sretan

Federer: Drago mi što sam u GOAT priči, ne trebaju mi rekordi da bi bio sretan
Foto: Vijesti.ba
Bliži se posljednji meč u karijeri Rogera Federera, ali Švicarac kaže da će itekako ostati u tenisu i poslije penzionisanja, na ovaj ili onaj način.

„Mislim da se Borg nije vratio na Wimbledon 25 godina poslije povlačenja. Na neki način, to je šteta za svakog teniskog zaljubljenika. Totalno je prihvatljivo – njegov život, njegovi razlozi – ali ja neću biti taj čovjek. Osjećam da mi je tenis dao mnogo, dugo sam tu, zaljubio sam se u mnogo stvari“, rekao je Federer i dodao:

„Volim da ponovo viđam ljude, zato sam i želio da stavim navijačima do znanja da će me vidjeti ponovo, ali vidjećemo u kojem kapacitetu. Još moram malo da razmislim, da dam sebi vremena. Prije nekoliko nedjelja čak sam i pomislio kako bih komentarisao tenis, što me nikada ranije nije interesovalo“.

Roger ističe da tenis ostavlja u dobrim rukama.

“Žao mi je što nisam imao priliku da igram sa Alcarazom, uživao sam u US openu. Rekao sam da će se nove zvijezde pojaviti, on je jedna od njih. Jednom sam trenirao s njim na Wimbledonu dok je bio junior, dobro se pokazao. Poslije sam prebacivao s njegovim trenerom Fererom, nije promašio loptu, još bi mogao da igra”.

Na Laver kupu u Londonu će Federer igrati zajednu u Timu Evrope sa svojim najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem, koji su ga prestigli po broju Grand Slam titula.

„Drago mi je što sam u GOAT priči. Jedan od najboljih trenutaka bio mi je kada sam oborio Samprasov rekord i uzeo 15. Slam sa njim na tribinama. Sve preko je bio bonus. Ne trebaju mi svi rekordi da bih bio sretan“, zaključuje 41-godišnji Federer.


(Vijesti.ba / Sport Klub)

Izdvajamo