12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

29.09.2022 / 08:11 Politika - Član Predsjedništva BiH

Dodik: Politika EU ne ide u dobrom pravcu

Dodik: Politika EU ne ide u dobrom pravcu
Foto: Tanjug

Historija Republike Srpske govori da od međunarodne zajednice možete očekivati samo podvale, istakao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, gostujući u emisiji Telering RTRS-a.

- I ja se borim protiv toga, jer princip popuštanja samo slabi Srpsku. Međunarodna zajednica, zajedno sa američkom administracijom nikada nije prihvatila da Republika Srpska u Dejtonskom kapacitetu i Ustavu BiH opstane. uvijek su izmišljali neke nove priče računajući na vrijeme, a eto, ja sam tu 18 godina u kontinuitetu - naglasio je Dodik.

Dodik ističe da politika Evropske unije i njenih čelnika ne ide u dobrom pravcu.

- Oni su odštampali milijarde evra bez pokrića, i to je srozalo evro u odnosu na dolar za 50 odsto, ali o tome niko neće da govori - poručio je Dodik.

Za stanje u BiH najviše okrivljuje neodlučnost međunarodne zajednice koja je uvijek bila na strani samo jednog naroda.

- BiH je u državnom smislu prostor bez perspektive. Da li ja to poslije 30 godina treba da pričam. Ovdje dolaze međunarodni drugorazredni i trećerazredni političari da se iživljavaju na nama. Iz dosade izmišljaju reforme koje nama ovdje prave probleme. Davno, na jednom skupu Nikola Špirić je rekao da treba da oprezom da prihvatamo predloge iz Unije, jer će se ona jednog dana raspasti. Svi smo se smijali, ali danas gledajući, Špirić je bio dobar prorok - rekao je Dodik.


(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo