8°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C

29.09.2022 / 18:30 Rat u Ukrajini - Podgorica

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo šest ruskih diplomata personama non grata

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo šest ruskih diplomata personama non grata
Foto: Agencije

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je šest diplomata Veleposlanstva Ruske Federacije akreditiranih u Crnoj Gori personama non grata,...

...zbog aktivnosti koje su u suprotnosti s Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dvije države – objavili su iz ovog ministarstva na svom Twitter profilu.

Specijalno državno tužiteljstvo Crne Gore (SDT) vodi istragu protiv više osoba zbog sumnje da su surađivali s ruskom obavještajnom službom, a crnogorski mediji navode da nadležni sumnjiče dva crnogorska državljanina, šest ruskih diplomata i nekoliko drugih ruskih državljana za suradnju s ruskom tajnom službom.

Među njima je, kako su istaknuli mediji pozivajući se na neslužbena saznanja, i Radomir Sekulović, bivši glasnogovornik i dugogodišnji diplomata Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Crnogorski mediji također javljaju da akciju vodi Agencija za nacionalnu sigurnost (ANB), da je koordinirana s crnogorskim međunarodnim partnerima te da se provodi po nalogu Specijalnog državnog tužitelja Crne Gore (SDT).

SDT je ranije danas potvrdio da je u tijeku akcija protiv više građana osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i špijunažu.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović pozdravio je akciju, navodeći kako je riječ o "strogoj tajni".

Ministar policije Filip Adžić na sjednici Vlade priopćio je da u državnim službama ima ljudi koji rade za druge službe više od deset godina te da Vlada "čisti službu od tih ljudi".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo