1°C
Mostar 6°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

29.09.2022 / 20:11 BiH - Saopćenje

EP BiH: Nije bilo potrebe za štrajkom rudara

EP BiH: Nije bilo potrebe za štrajkom rudara
Foto: FENA

Nakon što je objavljeno da će JP Elektroprivreda BiH, u skladu s Uredbom Vlade FBiH, isplatiti svojim uposlenicima po 750 KM kao pomoć zbog rasta inflacije, jutros su nepotrebno oštro reagirali iz Samostalnog sindikata radnika rudnika u Federaciji BiH u sklopu koga su i rudnici iz sastava Koncerna EPBiH – saopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

- Kao što je generalni direktor Admir Andelija ranije izjavio, JP Elektroprivreda BiH nije mogla donijeti odluku kojom će biti obuhvaćeni i rudari, jer su oni uposlenici rudnika koje imaju svoje uprave, odnosno direktore, ali je dala preporuku da prate odluke Vladajućeg društva Koncerna EPBiH (JP Elektroprivreda BiH) - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su, na poziv Andelije, generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH, i rudnici Koncerna EPBiH donijeli odluke o isplati pomoći u skladu s Uredbom Vlade FBiH.

- Odluke o isplati su planirane ranije, ali zbog mogućeg dovođenja u vezu s predizbornom kampanjom, njihovo usvajanje je bilo predviđeno nakon izbora.

JP Elektroprivreda BiH očekuje da će rad u rudnicima Koncerna EPBiH biti nastavljen s obzirom na to da su svi zahtjevi rudara ispunjeni – saopćeno je iz te kompanije.    

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo