7°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 11°C

03.10.2022 / 15:53 Fudbal - Ženska reprezentacija BiH

BiH oslabljena putuje u Cardiff na prvi meč baraža za SP

BiH oslabljena putuje u Cardiff na prvi meč baraža za SP
Foto: N / FS BiH
Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u ponedjeljak u Zenici kako bi započela pripreme za utakmicu baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Velsa.

U prvom od potecijalna tri meča baraža, Bosna i Hercegovina će 6. oktobra u Cardiffu igrati protiv Velsa (20.15) i svi u reprezentaciji su svjesni velikog značaja onoga za šta se pripremaju.

“Svi znamo šta bi nam pobjeda protiv Velsa donijela. Međutim, svjesni smo i određenih problema sa kojima se suočavamo. U baražu nećemo moći da računamo na povrijeđene Milenu Nikolić i Sofiju Krajšumović, a vjerovatno ni na Amelu Kršo. Sve su to veoma važne igračice za ovaj tim i biće teško bez njih”, rekla je selektorka BiH Samira Hurem.

“Igračice koje su tu će sigurno dati svoj maksimum da ostvarimo što bolji rezultat. Nemamo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo i već u utorak putujemo u Cardiff. Uradićemo sve što možemo da u meč uđemo što spremniji i nadamo se uspjehu”, dodala je Hurem.

“Potrebno je da uradimo dobru analizu protivnika. Očekuje nas teška utakmica sa jakom reprezentacijom, ali vjerujem da ćemo odigrati dobro. Svi znamo šta nam znači prolaz dalje i moramo da damo svoj maksimum. Imamo jako mlad tim i potrudićemo se da se pokažemo u najboljem svjetlu. Znamo da je Vels dobra ekipa, ali moramo da pokažemo karakter i vjerujem da ćemo biti na nivou. Žao mi je što će nam nedostajati neke igračice i sigurno će biti teško bez našeg kapitena Milene Nikolić. Bez obzira na sve izostanke moramo da damo sve od sebe i da se nadamo prolasku u narednu fazu”, poručila je golman Almina Hodžić.

Pobjeda protiv Velsa donijela bi Bosni i Hercegovini mjesto u drugom kolu baraža i duel sa Švajcarskom. Eventualna pobjeda i u tom meču značila bi i treći duel i to duel interkontinentalnog baraža.

U prvom kolu sastaće se još Portugal – Belgija i Škotska – Austrija. U prvom kolu slobone su, na osnovu plasmana i rankinga Island, Irska i Švajcarska.

Svjetsko prvenstvo biće odigrano u Australiji i Novom Zelandu od 20. jula do 20. avgusta 2023. godine.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo