13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

03.10.2022 / 18:48 Košarka - Najbolji igrač Reala

Musa: Ovdje želim osvojiti sve!

Musa: Ovdje želim osvojiti sve!
Foto: Twitter
Džanan Musa je Real Madrid uzeo na svoj pleća i trenutno je najbolji igrač Blancosa, a za portal Eurohoops je dao opširan intervju o tome kako se snalazi u glavnom gradu Španije.

Naš košarkaš govorio je o promjenama koje je doživio iz vremena kada je imao samo 19 godina, i kada je otišao u NBA ligu.

“Ja sam se promijenio. Sada sam zreliji. Mnogo sam strpljiviji. Naravno, ima i grešaka, ali generalno, moja igra je potpuno drugačija u odnosu na ranije godine. Ponavljam, zreliji sam i spremniji da se nosim sa velikim utakmicama”, tvrdi Musa.

O velikoj ulozi u napadima Madriđana koju mu je povjerio trener Chus Mateo, Musa tvrdi da tako nešto ni sam nije očekivao.

“Ovo je veliki klub i nikada ne znate šta možete očekivati. Naročito kada dođete u ekipu ove veličine ne možete predvidjeti šta će od vas neko tražiti. To čak ne možete ni u malom klubu, jer ne znate kako ćete se svidjeti treneru. Međutim, od prvog dana kada smo odigrali pripremnu utakmicu sa Unicajom, gdje sam imao 30 poena, trener mi je rekao ‘samo nastavi raditi što radiš’. Vjerujem mu i osjećam njegovu ljubav, kao da mi je stariji brat, ili otac. Tako nešto sam samo osjetio sa Pacom Olmosom, kada sam igrao u Breoganu. Imali smo sličan odnos, a kada sam došao ovdje nisam znao da li mogu očekivati isto. Chus je nevjerovatan čovjek, na terenu i van njega . Samo mi je rekao da igram svoju igru, da vjerujem u sebe i svoje saigrače i da ‘pustim loptu’. Naravno, nekada i viče na mene, ali to je za moje dobro. Sretan sam što ga imam za trenera i nadam se da će ostati dugo”, kaže Musa.

Musa je također govorio i o ličnim ambicijama sa klubom iz Madrida.

“Želim osvojiti sve. Kada dođete u Real Madrid, morate znati da je ovo klub sa pobjedničkom kulturom. Jedini način da uspijete je da pobjeđujete utakmice i osvajate naslove. Gdje god se okrenete, na treningu, u teretani, kada gledate u navijače, svi očekuju pobjede. Dakle to je put do uspjeha, samo pobjede”, tvrdi naš košarkaš.

Govorio je Džanan i o teškim vremenima, kada njegov talenat nije bio prepoznat u NBA ligi i u Anadolu Efesu, kao i razlozima koji su doveli do toga. Tvrdi da o tome ne razmišlja mnogo.

“Morate to njih pitati. Ja sam veoma sretan ovdje. Ne pamtim kada sam posljednji put bio toliko sretan. Sa porodicom sam o tome razgovarao prije nekoliko dana i možda prvi put u mojoj karijeri, otkako sam potpisao za Breogan, budim se sretan. Sa uzbuđenjem idem na posao, uzbuđeno ulazim u velike utakmice. Sretan sam što sam ovdje. Oni koji u mene nisu vjerovali su sami sebi krivi. Ja sam ovdje zadovoljan i nadam se da će tako ostati”, kaže Musa.

Za kraj najbolji igrač Reala govorio je i o novom nadimku kojeg su dobili Musa i Mario Hezonja, “Splash brates”.

“Nije loše”, odgovorio je Musa. “Pitajte njega, njemu se sviđa ‘los brates’, ali ni ‘Splash brates’ nije loše”, rekao je Musa za kraj kroz smijeh.


(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo