3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

04.10.2022 / 13:12 Crna hronika - GPBIH

Državljanin Hrvatske pokušao prokrijumčariti 30 državljana Turske u kamionu

Državljanin Hrvatske pokušao prokrijumčariti 30 državljana Turske u kamionu
Foto: FENA

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije BiH Orašje u ponedjeljak su spriječili krijumčarenje 30 državljana Republike Turske na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac.

Ilegalni migranti su otkriveni uz korištenje specijalističke opreme u tovarnom prostoru kamiona, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske, a u kojem se prevozio drvni asortiman iz Bosne i Hercegovine u Saveznu Republiku Njemačku, priopćeno je iz GP BiH.

Radi se o teretnom motornom vozilu u vlasništvu pravne osobe, kojim je upravljao S.M. (1970.), državljanin Republike Hrvatske, koji je pokušao u tovarnom prostoru teretnog motornog vozila, nezakonito prebaciti preko državne granice državljane Turske, u namjeri pribavljanja za sebe nezakonite imovinske koristi.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krijumčarenja osoba, državljanin Republike Hrvatske je lišen slobode i ispitan u svojstvu osumnjičene osobe.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, teretno motorno vozilo s priključnim vozilom, novac i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenog djela su privremeno oduzeti.

Tijekom realizacije ove akcije pripadnici Granične policije BiH su koristili specijalističku opremu doniranu od Vlade Velike Britanije i Vlade Savezne Republike Njemačke.

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja svjedoka, 30 državljana Turske je, uz prijedloge za protjerivanje s teritorije BiH, predano službenicima Službe za poslove sa strancima BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, navodi se u priopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo