3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

04.10.2022 / 13:55 Tenis - Velika senzacija!

Debakl najboljeg na svijetu u Astani

Debakl najboljeg na svijetu u Astani
Foto: Arhiv
Carlos Alcaraz završio je učešće na turniru u Astani. Najbolji igrač svijeta poražen je od "sretnog gubitnika" Davida Gofina 7:5, 6:3.

Španac, koji je igrao svoj prvi turnir poslije osvojenog US opena, dobro je otvorio meč. Napravio je brejk u trećem gemu i poveo 2:1. Međutim, od tog trenutka konce preuzima Gofin. Sa četiri vezana gema stigao je do 5:2.

Ipak Carlos se nije predavao. Uzeo je tri uzastopna gema i poravnao na 5:5. I kada se očekivala drama, Alcaraz je opet popustio. Belgijanac lako osvaja naredna dva gema i dolazi do prvog seta.

Još manje borbe je viđeno u drugom dijelu. Od rezultat 1:1, sjajni Gofin uzima četiri gema i stiže do servisa za meč. Alcaraz se za trenutak probudio, osvojio dva gema, smanjio na 5:3, ali više od toga nije mogao. Belgijanac je priveo posao kraju i stigao do trijumfa.

Za razliku od Alcaraza, Stefanos Tsitsipas je lako savladao domaćeg ljubimca Kukuškina 6:3, 6:4. U ostalim mečevima Khachanov je bio bolji od Cressyja 6:4, 7:6, Kotov od Davidovicha Fokine 6:4, 6:4, a Italijan Nardi od Rusa Ševčenka 7:6, 6:2.

Sutra će u Astani meč prvog kola odigrati Novak Đoković, a rival će mu biti Čileanac Garin. Sve mečeve iz Astane možete direktno da pratite na Sport klubu 1.


(Vijesti.ba / SK)

Izdvajamo