6°C
Mostar 11°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

04.10.2022 / 18:29 Regija - Premijerka Srbije

Brnabić: Povećati njemačke investicije

Brnabić: Povećati njemačke investicije
Foto: Agencije

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je cilj Srbije da poveća njemačke investicije i da sa tom zemljom ojača saradnju u oblastima koje su pokretač srpske privrede.

Brnabićeva je u današnjem razgovoru sa novim direktorom Njemačko-srpske privredne komore Aleksandrom Markusom ocijenila da je Njemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera i investitora u srpsku privredu, saopšteno je iz pres-službe Vlade Srbije.

- Imajući u vidu da je država uspela da obezbedi povoljnu investicionu klimu i dobar zakonodavni okvir za kompanije koje žele da investiraju i prošire svoje poslovanje u Srbiji, opredeljenje nove Vlade biće značajna podrška saradnji sa Nemačko-srpskom privrednom komorom - rekla je Brnabićeva.

Markus je ocijenio da je privredna klima u Srbiji veoma dobra, dodajući da postoji porast povjerenja nemačkih kompanija u Srbiju.

On je istakao da o tome svjedoče procjene da bi gotovo 95 odsto kompanija koje posluju u Srbiji ponovo investirale u ovu zemlju, kao i planovi gotovo polovine tih firmi da uvećaju svoja ulaganja.

Markus i Brnabićeva saglasili su se da su efekti ulaganja više od 190 miliona evra u dualno obrazovanje u Srbiji pozitivni, što je veoma važno, jer postoji stalna potreba za obrazovanim kadrom i u njemačkim kompanijama u Srbiji, koje zapošljavaju više od 76.000 radnika.

(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo