6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

21.11.2022 / 19:57 Politika - Potpredsjednik SDP-a

Mijatović: Moj stav je jasan, nemam namjeru biti 'kurban'

Mijatović: Moj stav je jasan, nemam namjeru biti 'kurban'
Foto: Agencije

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i jedan od predstavnika Pokreta za državu u RS, oglasio se na Facebooku gdje je poručio kako je puna odgovornost za izbor delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine na liderima stranaka okupljenih oko Pokreta za državu.

Mijatović je istakao kako Pokret za državu nije njegov privatni projekat, niti bilo kog drugog pojedinca, nego koalicija nekoliko političkih stranaka. Njegov status prenosimo u cjelosti.

Odličan rezultat

- Punog srca sam sa još nekoliko ljudi vodio ovaj projekat i uspeli smo ostvariti puno BiH jedinstvo i odličan rezultat. Pozdravljam današnju odluku oko sporazuma Osmorke radujem se činjenici da SDP BiH preuzima odgovornost i procese u FBiH i na nivou države, te je moja podrška istom sporazumu na sjednici predsjedništva i Glavnog odbora SDP BiH neupitna.

Također obaviještavam sve duboko "zabrinute" da je puna odgovornost na odluci oko izbora delegata u Dom Naroda iz RS na liderima stranaka koje imaju poslanike u okviru Pokreta za državu u NSRS. Ja im želim sreću i hrabrost u procesu donošenja odluke, želim vam da očuvate jedinstvo i spasite živce sa mahnitim Vukanom i ostalim "velikim" liderima tzv. opozicije u RS.

Nije lako naći rješenje

Moj stav je jasan, SNSD ne smije imati četiri, a opozicija koja je ista kao i SNSD ne smije imati dva delegata. Nije lako naći rješenje ali vjerujem da vi hoćete. Ja sam uradio šta je do mene postigli smo rezultat, prvi put u historiji imamo listu za Dom naroda, sve ostalo je do vas nema potrebe da se skrivate iza mene ili bilo koga drugoga.

Ja sve građane BiH čekam u Banjoj Luci na svečanoj akademiji povodom Dana državnosti BiH, nemam namjeru biti "kurban" kako su mi neki namijenili ulogu, a pogotovo izgovor zašto se sa nekim mora ili ne mora u vlast na nivou države.

Ja sam rezultat napravio i spreman sam da preuzmem odgovornost u izvršnoj vlasti ispred SDP BiH koja mi bude povjerena. Vi ste lideri, vi znate šta je najbolje za BiH - napisao je Mijatović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo