15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

23.11.2022 / 11:41 Zanimljivosti - AS Holding

Vispak, Konzum i Mercator zajedno 'stvaraju ljubav' za djecu oboljelu od raka

Vispak, Konzum i Mercator zajedno 'stvaraju ljubav' za djecu oboljelu od raka
Foto: Agencije

Društveno odgovorne kompanije Vispak, Konzum i Mercator, vođene istim vrijednostima, odlučili su na poseban način obilježiti kraj ove godine, pa su zajednički pokrenuli kampanju za pomoć Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ pod nazivom „Zajedno stvaramo ljubav“. 

Ovim humanim projektom u kojem mogu učestvovati svi potrošači, Vispak, Konzum i Mercator žele donirati sredstva najugroženijoj kategoriji u BiH, a to su djeca oboljela od raka.

Kupovinom Vispak juhe ili čorbe u periodu od 10. novembra 2022. do 10. januara 2023. odvajat će se sredstva za podršku Udruženju, a iz ovih kompanija navode kako su sigurni da će uspjeti opravdati slogan kampanje „Zajedno stvaramo ljubav“. 

- Vrlo nam je važno da imamo podršku bh.društva, a posebno nam je drago kada ona dolazi od domaćih društveno odgovornih kompanija. Hvala kompaniji Vispak što je ponovo tu za djecu oboljelu od raka te što je njihova podrška na putu ka ozdravljenju - istaknuo je direktor Udruženja Fikret Kubat.

U kompaniji Vispak navode kako su humanitarni projekti ono na što obraćaju posebnu pažnju kroz sve godine svoj postojanja.

- Ovaj put kampanja je usmjerena ka mališanima koji se mjesecima, neki i godinama, bore s ovom opakom bolešću i vjerujemo da će im naša sredstva biti od značajne koristi za kupovinu onoga što im nedostaje. Konzum i Mercator su naši višegodišnji partneri i znamo da uvijek možemo računati na njihovu podršku kad je riječ o društvenoj odgovornosti. Sigurni smo da ćemo Udruženju „Srce za djecu“, ovom donacijom, uljepšati kraj 2022. godine - istakla je direktorica kompanije Vispak Nina Bijedić Mujanović.

Rukovoditelj Službe marketing Konzuma i Mercatora Haris Arnautović je kazao da je obaveza velikih poslovnih sistema da kroz svoj rad stvaraju ambijent za društveno-odgovorno djelovanje, te da im je veliko zadovoljstvo jer su zajedno sa dugogodišnjim poslovnim partnerom i dobavljačem Vispakom usmjereni ka istim vrijednostima.

- Konzum i Mercator godinama realizuju različite donatorske projekte za udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i sretni smo jer se naša humana misija nastavlja sada i kroz ovaj divan projekat sa Vispakom - naveo je Arnautović, saopćeno je iz AS Holdinga.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo