8°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C

24.11.2022 / 14:16 Ekonomija - Mostar

Vlada FBiH prihvatila Finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu

Vlada FBiH prihvatila Finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu
Foto: FENA
Vlada FBiH prihvatila je Finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu i procjenu plana za 2024. i 2025. godinu, kao i Odluku o izvršavanju Financijskog plana ovog zavoda za 2023. godinu.

Ti akti bit će upućeni Parlamentu FBiH radi davanja saglasnosti.

Danas su, na prijedlog resornih federalnih ministarstava, izmijenjene dvije odluke. Prva se odnosi na Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom FBiH za 2022. godinu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, a druga na utvrđivanje troškova polaganja posebnog stručnog ispita za matičara.

Tri rješenja o dozvoli ulaska u posjed nekretnina

Također, donesena je i Odluka o prestanku važenja Odluke o davanju na privremeno korištenje zemljišta Aeroklubu "Izet Kurtalić" u Visokom, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Donesena je Odluka o davanju ovlaštenja punomoćnicima Emiru Raščiću i Muzaferi Kalabušić za zastupanje Vlade Federacije BiH, odnosno privrednog društva Fabrika duhana Mostar d.d. Mostar u postupku pred Općinskim sudom u Mostaru.

Vlada je donijela i tri rješenja o dozvoli ulaska u posjed nekretnina prije isplate naknade za nekretnine eksproprirane rješenjima Službe za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Neum. Korisnik izvlaštenja, JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, u zahtjevu, između ostalog, ističe da je postupak izvlaštenja vođen radi izgradnje magistralne ceste M17.3 Stolac - Neum, dionica Broćanac - Hutovo, odvojak - put za Hutovo, nakon što je Odlukom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona utvrđen javni interes za izgradnju ove magistralne ceste u ukupnoj dužini od 39,9 km.

Skupština RMU Banovići

Usvojena je i informacija Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o implementaciji Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Strategiji gospodarenja poljoprivrednim zemljištem za 2021. godinu.

Danas su usvojene dvije informacije Federalnog ministarstva prometa i komunikacija koje se odnose na realizaciju ugovora za izgradnju dionica autoceste na Koridoru Vc Putnikovo brdo-Medakovo, te Medakovo - Poprikuše, poddionica Medakovo - Ozimice.

Za sudjelovanje u radu i odlučivanju na predstojećoj skupštini Privrednog društva RMU Banovići d.d. Banovići danas je opunomoćena Jasmina Pašić, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo