-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

25.11.2022 / 17:38 Fudbal - Thiago Almada

Skandal: Argentinca hoće da deportuju iz Katara, stigle jezive optužbe

Skandal: Argentinca hoće da deportuju iz Katara, stigle jezive optužbe
Foto: Agencije

Selekcija Argentine izgubila je u prvom kolu Mundijala od Saudijske Arabije sa 2:1, a sada bi mogla da se suoči i sa deportacijom jednog fudbalera.

U pitanju je Thiago Almada, koji je dobio jezive optužbe za seksualno zlostavljanje. Šokantne informacije otkrila je advokatica Raquel Hermida Lehenda, koja zastupa navodne žrtve u cijelom ovom slučaju.

Postupak pred organima FIFA-e je već pokrenut, a argentinski 21-godišnji fudbaler i dalje ne zna kakva će mu sudbina biti u Kataru.

“On je usred pandemije organizovao tajnu zabavu u oblasti San Isidro. Pijana djevojka je otišla na prvi sprat sa Thiagom Almadom, a onda se odjednom pojavilo mnogo ljudi da je zlostavljaju. Kada kažem mnogo ljudi, govorim o drugom igraču Veleza po imenu Brisuela, djevojci po imenu Kamila i na kraju o menadžeru po imenu Delvin Acuna“, navela je pomenuta advokatica.

Katar je poznat kao zemlja sa strogim pravilima, pa ako se tvrdnje ispostave kao tačne, Almada bi brzo mogao da bude deportovan.

“Postoji mnogo fudbalera kojima je zabranjeno da uđu u Katar, a Almada je tamo i slobodno se šeta. Moji saradnici pokušavaju da dođu do katarskih zvaničnika na pravi način, što je prije moguće“.

Almada nije neko ko je standardan u reprezentaciji, ali svakako važi za talentovanog mladog igrača, te bi problemi sa zakonom mogli negativno da utiču na dalji razvoj njegove igračke karijeri.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo