9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

28.11.2022 / 13:03 Fudbal - Kamerun - Srbija 3:3

Srbi ispustili pobjedu u najluđoj utakmici prvenstva

Srbi ispustili pobjedu u najluđoj utakmici prvenstva
Foto: Twitter
Kamerun i Srbija su odigrale sjajan meč drugog kola SP grupe G, a rezultat je bio 3:3.

Prvi su na susretu zaprijetili igrači Srbije. U 11. minuti Mitrović se majstorski oslobodio svog čuvara i sebi stvorio prostor za udarac lijevom nogom, no pogodio je samo stativu.

Kamerunci su očajno reagirali u šesnaestercu, a igrao se 17. minuti, N'Koulou je napucao svojeg igrača i lopta se odbila u noge Mitroviću koji tuče sa šest metara, ali pokraj gola.

Nakon ubačaja iz kornera lopta je došla na drugu stativu gdje je Castelleto potpuno sam i samo gura loptu u prazan gol za vodstvo Kameruna, od 29. minute.

Izgubili su Srbi loptu na centru, Kunde juri u kontru, ali iskosa s desne strane puca ravno u golmana.

Srbija ipak stiže do izjednačenja u prvoj minuti sudijske nadoknade. Tadić je ubacio iz slobodnog udarca, a stoper PAOK-a Strahinja Pavlović je najviši u skoku i lijepo glavom pogađa suprotni ugao za 1:1.

Srbija do potpunog preokreta stiže u trećoj minuti sudijske nadoknade. Tadić je povukao po desnoj strani i ostavio za Sergeja Miliković-Savića koji preciznim udarcem s ruba šesnaesterca pogađa za vodstvo Srbije.

Andrija Živković je dodao loptu, a Aleksandar Mitrović ju je samo skrenuo u praznu mrežu, za vodstvo Srbije od 1:3 u 54. minuti utakmice.

Tri minute poslije, Mbeumo je ubacio iz slobodnog udarca, Choupo-Moting je prvi na lopti, ali malo kasni na nju.

Jean-Charles Castelletto je poslao loptu u šesnaesterac, tamo ju je dočekao Vincent Aboubakar, koji je sjajno primjetio je golman Vanja Milinković-Savić izašao sa gola i prebacio ga. Prekrasan lob, te 2:3 rezultat.

Tek što se krenulo sa centra igrališta, Kamernu je oduzeo loptu i Vincent Aboubakar je tako dodao loptu da je Eric Maxim Choupo-Moting morao samo skrenuti loptu u praznu mrežu, što je i učinio. 3:3.

Kostić je imao dobru šansu u 88. minuti bio u dobroj poziciji s lijeve strane, ali je prema golmanu uputio nešto između udarca i asistencije Mitroviću pa se Kamerun obranio.

Svjetsko prvenstvo, grupa G, drugo kolo:

Kamerun – Srbija 3:3 (Castelletto 29’, Aboubakar 64’, Choupo-Moting 66'/ Pavlović 45+1’, Tadić 45+3’, Mitrović 54’)


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo