4°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

29.11.2022 / 17:21 Svijet - U Amsterdamu

Pao sin bivšeg selektora Srbije i Crne Gore zbog 115 kilograma kokaina

Pao sin bivšeg selektora Srbije i Crne Gore zbog 115 kilograma kokaina
Foto: Agencije
Damjan Roganović i Dušan Petković uhapšeni su u Amsterdamu kao članovi OKG zbog šverca 115 kilograma kokaina.

Otac osumnjičenog Petkovića bio je čuveni Ilija Petković, slavni jugoslovenski fudbaler i selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore na Mundijalu 2006. godine u Njemačkoj, na koji je stariji Petković vodio i svog sina kao reprezentativca.

Oni su uhapšeni u zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, BIA, MUP, nadležnih javnih tužilaštava Belgije i Nizozemske, Europola i Eurojusta kada je uhapšeno osam osoba i zaplijenjeno ukupno 115 kilograma opojne droge kokain.

U akciji kojom je rukovodilo srbijansko Tužilaštvo, uhapšeno je osam ljudi, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga, navodi se u saopštenju.

Uhapšene sumnjiče za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine kokaina u luku Roterdam i dalje transport ove droge do belgijskog grada Arlon, gdje je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Nizozemske i Luksemburga, ukupno zaplijenjeno 115 kilograma te droge.

Ova organizovana kriminalna grupa je koristeći registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča najprije kupovala takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršila zamjenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon, u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom.

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji pronađene su 22 betonske ploče. U svakoj je bilo po tri paketa od 1.120 grama kokaina.

Na licu mjesta nađeno je još 37 paketa sa ovom drogom, a ukupno je u hangaru u Arlonu pronađeno 103 paketa sa 115 kilograma kokaina.

Ova organizovana kriminalna grupa je kokain koji je pronađen u hangaru u Arlonu preko Njemačke špediterske firme trebalo da distribuira do njemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu radi dalje prodaje, dodaje se saopštenju Tužilaštva.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo