1°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

29.11.2022 / 17:54 Fudbal - SP 2022

Senegal u sjajnom meču savladao Ekvador i plasirao se u narednu rundu SP

Senegal u sjajnom meču savladao Ekvador i plasirao se u narednu rundu SP
Foto: Agencije
Ekvador i Senegal su igrali odlučujući meč grupe A.

Obje ekipe su se borile za drugo mjesto u grupi, kako bi nastavili svoje takmičenje. Ekvadoru je bio dovoljan i bod, dok je Senegal bio pod imeprativom pobjede. Na kraju rezultat je glasio 1:2, te se Senegal izborio za narednu rundu Svjetskog prvenstva.

Ekvador i Senegal su igrali odlučujući meč grupe A. Obje ekipe su se borile za drugo mjesto u grupi, kako bi nastavili svoje takmičenje. Ekvadoru je bio dovoljan i bod, dok je Senegal bio pod imeprativom pobjede. Na kraju rezultat je glasio 1:2, te se Senegal izborio za narednu rundu Svjetskog prvenstva.

Idrissa Gueye je dočekao centaršut u šesnaestercu i pucao po golu. Ali je pucao neprecizno, lopta je otišla desno od gola, bila je to sjajna prilika za Senagal već u trećoj minuti utakmice.

Pet minuta poslije nova prilika za Senegal, Boulaye Dia je primio precizan pas i pucao po golu, ali je lopta otišla pored gola.

Ndiaye je s ruba kaznenog prostora pucao prema golmanu Galindezu. Nije pogodio gol, tako da je Ekvador preživio još jedan napad, u 13. minuti.

Preciado je pogriješio i poklonio loptu Sarru. Krilo Senegala ušlo je u kazneni prostor, namjestilo se na desnu nogu i pucalo, lopta se od bloka odbila u korner.

U 42. minuti Hincapie je srušio Sarra u kaznenom prostoru, a glavni sudija pokazao je na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Sarr koji je pogodio s jedanest metara za vodstvo Senegala

Otvaranje drugog poluvremena pripalo je igračima Ekvadora, koji su kontrolisali posjed, ali nisu kreirali niti jednu ozbiljniju priliku.

Loptu je nakon kornera zakucao u mrežu Moises Caicedo za 1:1, a asistirao mu je Felix Torres.

Kratko je trajalo veselje Ekvadoraca jer je Senegal opet bio u vodstvu. Lopta se odbila od Valencije poslije ubačaja iz slobodnog udarca. Došla je do Koulibalyja i kapiten Senegal ju je zakucao u gol.

Ekvadoru je bio potreban pogodak za remi, kako bi natavili svoje takmičenje, međutim Senegal je taj koji je kotrolisao utakmicu.

Na kraju Senegal se pobjedom plasirao u narednu fazu takmičenja, dok je Ekvador sa ovim porazom završio svoje takmičenje na Svjetskom prvenstvu.

(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo