-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

19.01.2023 / 14:54 Magazin - UniCredit Bank Banja Luka

Uz plaćanje na rate lakše se diše poslije praznika

Uz plaćanje na rate lakše se diše poslije praznika
Pri kraju smo prilično dinamičnog perioda prazničnog trošenja, koje nam svake godine istanji novčanik, podsjećajući nas zašto je januar u narodu poznat kao „najduži mjesec u godini“.

Jedan od načina da rasteretimo kućni budžet i nastavimo godinu na stabilnijim finansijskim osnovama jeste kupovina na rate.

Nekada popularne čekove odavno su zamijenili neki jednostavniji i komforniji načini odloženog plaćanja, a odskora i oni koji donose i dodatne pogodnosti. Tako je, na primjer, plaćanjem UniCredit VISA kreditnim karticama moguće je kupovati robu i usluge na rate, bez bilo kakvih dodatnih troškova, kamata i naknada, na više od 5.400 prodajnih mjesta širom BiH.

To praktično znači da u svakoj kupovini, bilo da je planirana ili se za njom ukaže iznenadna potreba možete proći relaksiranije i otplaćivati utrošeni iznos dinamikom koja vam najviše odgovara. Lista trgovaca, kao i podatak o maksimalnom broju rata, dostupni su ovdje. Na ovaj način moguće je obezbijediti širok asortiman proizvoda, od odjeće i obuće do bijele tehnike i opreme za uređenje doma. Prilikom plaćanja na prodajnom mjestu potrebno je odabrati broj rata na koji se želi kupiti proizvod ili usluga (od 2 do 24 rate, u zavisnosti od trgovca) i potvrditi transakciju potpisom ili PIN-om.

No, ukoliko se na prodajnom mjestu ipak ne nudi ova mogućnost ili ste možda, u trenutku kupovine, zaboravili da naglasite da transakciju želite podijeliti na rate, ne brinite - to možete učiniti i naknadno - sami, putem UniCredit m-bank aplikacije kad god i odakle god to vama odgovara. Ova inovativna opcija omogućava korisnicima da svaku jednokratnu transakciju, bilo da je napravljena na POS terminalu u radnji, onlajn trgovini ili na bankomatu, podijele minimalno na tri, a maksimalno na 24 rate, u zavisnosti od iznosa, ukoliko se za tim ukaže potreba. Za razliku od podjele na rate na prodajnom mjestu trgovaca - partnera Banke, koja ne nosi nikakve dodatne troškove, ova usluga se naplaćuje prema važećim tarifama.

Kada je riječ o UniCredit Visa Charge kreditnoj kartici, osim plaćanja na rate, s njom je moguće odgoditi plaćanje i do 50 dana za kupovinu na prodajnim mestima. Ona omogućava i komforna beskontaktna plaćanja na POS terminalima u samo nekoliko sekundi, kao i sigurnu kupovinu putem interneta, uz 3D Secure protokol, koji donosi veću sigurnost pri onlajn kupovini. Takođe je najbrži i najjednostavniji put do dodatne gotovine, budući da se sa istom mogu realizovati Visa gotovinski krediti sa rokom otplate do 36 mjeseci, u svega nekoliko minuta - bez depozita, sudužnika, mjenica i ostalih instrumenata obezbjeđenja.

Ubrzana i pojednostavljena - instant procedura izdavanja same kartice je dodatna prednost. To znači da klijent odmah po potpisu ugovorne dokumentacije može preuzeti i koristiti svoju UniCredit Visa Charge karticu za plaćanja roba i usluga, kao i koristiti sve ostale pogodnosti koje ona donosi.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo