8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka °C
Bihać 10°C

21.01.2023 / 17:38 Rukomet - Svjetsko prvenstvo

Srbija pobijedila Argentinu, nada se porazu Njemačke, Egipat “slomio” Bahrein

Srbija pobijedila Argentinu, nada se porazu Njemačke, Egipat “slomio” Bahrein
Foto: Agencije

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je Argentinu i pobjedu koja može da bude veoma važna upisala rezultatom 28:21 (12:10, 16:11).

Nije bilo savršeno u prvom poluvremenu, smjenjivale su se ekipe u vodstvu, ali je uspjela Srbija da prevagne rezultat na svoju stranu i da odnese dva gola prednosti na poluvrijeme.

U drugom dijelu meča je sve došlo na svoje mjesto za izabranike selektora Tonija Gerone kojima nije bilo lako da se izdignu iznad cijele situacije nakon poraza od Norveške prije dva dana. Pojačala je Srbija napad, a odbrana je funkcionisala veoma dobro kao i u prvom dijelu meča.

Srbija posljednji meč igra za dva dana, u ponedjeljak, protiv Holandije i tražiće pobjedu i u ovom duelu.

U prilično komplikovanoj računici, Srbija se sada nada porazu Nemačke od Niozozemske u meču koji počinje u 20:30. Uz to bi za ulazak Orlova u „začarani“ krug za plasman u četvrtfinale Srbiji trebala i pobjeda nad Holandijom u ponedeljak.

Radivojević je bio najefikasniji u selekciji Srbije sa šest golova, četiri je dao Orbović, po tri Ilić i Milosavljević.

U reprezentaciji Argentine sa devet golova se posebno istakao Lombardi.

U drugom meču dana Egipat je savladao žilavi Bahrein, koji je imao i vodstvo od jednog gola u nekoliko navrata prvog poluvremena. Ipak favorizovani Egipćani otišli su na odmor sa +4 (13:9).

Drugi dio donio je mirniji utakmicu za Egipat, koji je držao prednost od +3 do maksimalnih 7 golova prednosti, za konačnih na kraju 26:22.

Od 18 sati igraju Hrvatska-Belgija i Norveška-Katar, a od 20:30 se sastaju Njemačka-Nizozemska i SAD-Danska.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo