-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

23.01.2023 / 13:51 Fudbal - Isplivali užasni detalji

Alvesu prijeti duža zatvorska kazna

Alvesu prijeti duža zatvorska kazna
Španska policija privela je Danija Alvesa zbog optužbe za seksualni napad.

Dani Alves, najtrofejniji nogometaš svih vremena, završio je iza rešetaka zbog optužbi za seksualno zlostavljanje u jednom noćnom klubu. Brazilski fudbaler je optužen da je u noći s 30. na 31. decembra u Barceloni seksualno napastovao 23-godišnju djevojku u WC-u.

Prema navodima katalonskog lista El Periodico nadzorne kamere otkrivaju da su Dani Alves i 23-godišnja djevojka proveli petnaestak minuta u WC-u, gdje se navodno dogodio seksualni napad.

Djevojka je optužila poznatog fudbalera da ju je zgrabio za ruku i odvukao u WC. Ona je pokušala pobjeći, ali je Brazilac zatvorio vrata i prepriječio joj put. Nesretna djevojka ispričala je gnjusne detalje cijele situacije, a nakon napada završila je u bolnici, gdje je podvrgnuta liječničkom pregledu.

Ona ne inzistira na novcu, već tvrdi da samo želi da se zadovolji pravda. Ako ga španski sud proglasi krivim, brazilskom fudbaleru prijeti kazna zatvora od 4 do 12 godina.

Katalonski list tvrdi da se prikupljene snimke i izjave svjedoka ne poklapaju niti s jednom od tri verzije koje je 39-godišnji fudbaler iznio u svojoj obrani.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo