11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

25.01.2023 / 15:31 Ostali sportovi - Najbolja skijašica BiH

Elvedina Muzaferija zaštitno lice Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman

Elvedina Muzaferija zaštitno lice Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman
Foto: Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo
Ministar privrede Kantona Sarajevo, KJP „ZOI 84“ dogovorili su saradnju sa Elvedinom Muzaferijom, najboljom skijašicom naše zemlje u brzim skijaškim disciplinama,...

...te će ona biti zaštitno lice Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman za 2023. godinu.

Elvedina Muzaferija se na Bjelašnici sprema za nekoliko takmičenja u narednih mjesec dana, a među njima je i Europa Kup 2023 koji se 11. i 12. februara održava na Bjelašnici. Ministar Delić odazvao se pozivu Muzaferije da isprati jutrošnji trening nakon kojeg su razgovorali o međusobnoj saradnji koja uključuje podršku Muzaferiji za sponzorstvo u predstojećoj godini i promociju Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman za 2023. godinu.

„Elvedina Muzaferija naša je najperspektivnija skijašica i ove godine, prvi put nakon skoro 30 godina imat ćemo Europa Kup na Bjelašnici na kojem će Bosnu i Hercegovinu predstavljati Muzaferija. Nama je čast podržati izvrsnost, a Elvedina je svojim dosadašnjim rezultatima pokazala da zavrjeđuje podršku svoje zemlje. Siguran sam da će biti izvrsna ambasadorica našeg Olimpijskog ski centra diljem svijeta“, naveo je ministar Adnan Delić.

Elvedina Muzaferija jedina je bh. takmičarka koja je osvojila bodove na takmičenjima Svjetskog Kupa i koja redovno nastupa na najelitnijim skijaškim takmičenjima, a u naredne tri godine očekuje se da će steći iskustvo potrebno za ulazak u top 10 skijašica na svijetu, naveli su iz KJP „ZOI 84“.

„Skijanje je sport koji ne donosi veliki novac, ali je to sport koji donosi nacionalni ponos, kao i plivanje ili trčanje. Mi talentirane skijaše ne možemo kupiti, ali možemo prepoznati talent i ulagati u njega, a Elvedina je jedan od rijetkih talenata i njoj tek slijede uspjesi na koje ćemo svi biti ponosni“, kazao je direktor KJP „ZOI 84“ Jasmin Mehić.

Muzaferija će, shodno današnjem dogovoru, biti zaštino lice Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman, a njenu kacigu ove godine krasit će upravo logo Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman tokom svih takmičenja u 2023. godini, a jedno od njih je i Europa Kup 2023. na Bjelašnici 11. i 12. feburara ove godine.

(Vijesti.ba / N1)

 

Izdvajamo