6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

26.01.2023 / 10:53 SHOW - SAD

Otkriveno zašto je Jeremy Renner doživio nesreću

Otkriveno zašto je Jeremy Renner doživio nesreću
Foto: Vijesti.ba

Glumac Jeremy Renner je početkom januara zadobio ozbiljne povrede i slomio više od 30 kostiju kada je čistio snijeg na svom imanju 1. januara.

U međuvremenu je uspješno operisan i sada se oporavlja. U izvještaju o incidentu koji su objavile vlasti u Nevadi piše da je 52-godišnji američki glumac doživio nesreću jer je pokušao da spasi svog nećeka od vozila za čišćenje snijega, koje je nekontrolisano išlo ka njemu.

Izvještaj koji je "CNN" dobio iz kancelarije šerifa okruga Vašo pokazuje da je zvijezda serije "Mayor of Kingstown“ koristila vozilo za čišćenje snijega kako bi pomogla da se kamion svog odraslog nećaka pomjeri sa prilaza njegovoj kući nakon što su to područje pogodilo velike snježne padavine.

Međutim, njegov čistač snijega je počeo da klizi, zbog čega je Renner "izašao iz vozila, a da nije povukao ručnu kočnicu“, zbog čega je mašina počela da se kreće bočno niz brdo, navodi se u izvještaju.

"Kada je izašao iz vozila PistenBully, shvatio je da ono ide direktno prema njegovom nećaku. Plašio se da će udariti njegovog nećaka, pa je odlučio da pokuša da ga zaustavi ili skrene“, stoji u izvještaju.

On je zatim ponovo ušao u kabinu vozila za čišćenje snijega popevši se na njegove gusjenice, što je dovelo do toga da završi povučen ispod nje, navodi se u izvještaju.

U izvještaju takođe piše da je Renerov nećak pružio prvu pomoć svom ujaku prije nego što je stigla hitna pomoć.

Izvještaj je takođe otkrio da indikator kočionog svjetla na vozilu ne radi i da su "mehanički problemi možda bili faktor ove nesreće“.

"Iako je PistenBully imao nekih mehaničkih problema, vjeruje se na osnovu našeg mehaničkog pregleda da bi ručna kočnica spriječila njegovu kretnju unaprijed“, navodi se u izvještaju.

Renner je helikopterom prebačen u lokalnu bolnicu gdje je sljedećeg dana podvrgnut hitnoj operaciji i sada se suočava sa dugim oporavkom.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo