14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

27.01.2023 / 08:36 Tenis - Donesena odluka

Nakon skandala: Srđan Đoković će polufinalni meč AO gledati od kuće

Nakon skandala: Srđan Đoković će polufinalni meč AO gledati od kuće
Foto: Agencije

Otac Novaka Đokovića, Srđan, objavio je u petak da neće prisustvovati polufinalnom meču Australian Opena svog sina i da će ga umjesto toga "gledati od kuće", nakon što se pojavio snimak na kome se vidi kako pozira u Melbourne parku s navijačima koji drže ruske zastave.

Snimak je izazvao kontroverzu u Australiji, što je dovelo do toga da je premijer te zemlje Anthony Albanese u petak ponovio podršku Australije Ukrajini i kritizirao pristalice ruske invazije.

- Ovdje sam samo da podržim svog sina. Nisam imao namjeru da izazivam takve naslove ili smetnje - navodi Srđan Đoković u e-mailu.

- Dakle, nema prekida u večerašnjem polufinalu za mog sina ili za drugog igrača, izabrao sam da gledam od kuće - piše on.

Novak Đoković odbio je da komentira.

- Naglasit ću da Australija stoji uz narod Ukrajine – izjavio je Albanese na konferenciji za novinare kada je novinar upitao da li Srđana Đokovića treba deportovati nakon što je viđen kako pozira s navijačima koji drže ruske zastave.

- To je stav Australije, i Australija je nedvosmislena u našoj podršci vladavini međunarodnog prava. Ne želimo da vidimo bilo kakvu podršku ruskoj invaziji na Ukrajinu, koja ima razoran uticaj po narod Ukrajine - kazao je australski čelnik, prenosi Reuters.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo