8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

31.01.2023 / 10:55 Tenis - Problematično ponašanje

Nadal: Novak nikada neće biti voljen kao Roger i Rafa

Nadal: Novak nikada neće biti voljen kao Roger i Rafa
Foto: Vijesti.ba
Toni Nadal, nekadašnji trener Rafaela Nadala, a sada Felixa Augera Alliasimea, imao je zanimljivu opservaciju o tome zašto postoji averzija određenog broja navijača prema Novaku Đokoviću, iako je jedan od najboljih u historiji tenisa.

Srbin je u Australiji osvojio Grand Slam titulu broj 22 i po broju najvećih trofeja izjednačio se sa Rafaelom Nadalom, prenosi SK.

“Problem je što se Novak pojavio u vrijeme kada je već bilo uspostavljeno rivalstvo između Federera i Nadala. I ljudi su voljeli njihove duele. On je bio novi klinac na ulicu, koji je na neki način kvario zabavu. Također i njegovo ponašanje na terenu zna da bude problematično. To su razlozi zbog čega nikada neće biti voljen kao Roger ili Rafa”, istakao je Nadal.

Toni se osvrnuo i na Novakovu rečenicu “da kada su drugi igrači povrijeđeni oni su žrtve, a kada sam ja u pitanju onda je foliranje”.

“Ne treba neka posebna pamet pa da se zaključi da se to drugi odnosi na Rafaela, jer je on bio jedini povrijeđeni igrač među kandidatima za titulu”.

Ipak Nadal je istakao da cijeni sva Novakova dostignuća.

“On je veliki šampion. Uvijek smo imali dobar odnos nas dvojica”, zaključio je Toni Nadal.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo