9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

31.01.2023 / 13:00 Crna hronika - Tužilaštvo BiH

Uposlenik CIK osuđen na uvjetnu kaznu na temelju Sporazuma o priznanju krivice

Uposlenik CIK osuđen na uvjetnu kaznu na temelju Sporazuma o priznanju krivice
Foto: Vijesti.ba

Optuženi Jasmin Buljugić (1966.), uposlenik Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH), sporazumno je priznao krivicu, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Optuženi je provedenim disciplinskim postupkom udaljen iz državne službe, a oglašen je krivim za počinjeno krivično djelo - krivotvorenje službene isprave.

Optuženi je priznao krivicu da je, kao uposlenik CIK-a BiH, raspoređen na radno mjesto viši stručni saradnik za finansijske poslove, iskoristivši položaj radnog mjesta na kojem se nalazio u službene isprave CIK-a unio neistinite podatke, na način da je krivotvorio platne liste o visini ličnih primanja na svoje ime, te iste ovjerio svojim potpisom i službenim pečetom CIK-a i dostavio banci uz zahtjev za odobrenje kredita.

Nakon razmatranja Sporazum je prihvatio Sud BiH, te je optuženom izrečena spomenuta kazna, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo