18°C
Mostar 20°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 23°C
Bihać 15°C

02.02.2023 / 13:47 Košarka - Prvenstvo BiH

Povratak publike na tribine u Skenderiji najvažniji segment uspjeha Bosne

Povratak publike na tribine u Skenderiji najvažniji segment uspjeha Bosne
Foto: FENA

Košarkaši sarajevske Bosne Royal igraju odlično u sezoni 2022./23. Košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

“Studenti” su sinoć u derbiju kola savladali banjalučki Borac i učvrstili se na trećem mjestu ligaške tabele s učinkom od devet pobjeda i četiri poraza.

Trener Bosne Dženan Rahimić ističe da početkom sezone nije očekivao ovao dobar učinak svojih košarkaša, ali vjeruje da su dobri rezultati došli zasluženo, zahvaljujući naporom radu svih aktera u klubu.

“Sve ovo je sigurno više od očekivanja. Nadali smo se normalnoj sezoni, ali kako vrijeme prolazi i kako sve bolje igramo, tako su i apetiti veći. Nastojat ćemo da ostanemo čvrsto na zemlji i pokušamo ostvariti što veći broj pobjeda u nadi za dobrim plasmanom u playoffu”, kazao je Rahimić u izjavi za Fenu.

Naglašava da je povratak publike na tribine u Skenderiji vjerovatno najvažniji segment Bosninog ovosezonskog uspjeha. Kako je kazao, upravo je publika u ključnim momentima sinoćnjeg meča nosila košarkaše Bosne do pobjede.

Vjeruje da klub treba nastaviti raditi dobro kako bi se počelo razmišljati o ABA ligi 2, a potom i prvoj ABA ligi, gdje klub s renomeom kakav ima Bosna Royal i pripada.

“Sve treba raditi promišljeno. Aktuelni roster igrača treba nadopuniti s ciljanim pojačanjima, ali bitno je da se u tim procesima na prave dugovi. Ako budemo pametno radili, vremenom ćemo moći razmišljati o regionalnim takmičenjima”, zaključio je Rahimić.

Rahimića i njegove košarkaše i u narednom kolu Prvenstva BiH očekuje derbi sa četvrtoplasiranom ekipom Budućnosti iz Bijeljine, koja ima isti broj bodova kao i sarajevski klub. Ovaj meč će biti odigran 4. februara u Bijeljini.


(Vijesti.ba / FENA) 

Izdvajamo