6°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

02.02.2023 / 13:49 Košarka - KSBIH

Okupljanje košarkašica BiH u nedjelju i ponedjeljak na Ilidži

Okupljanje košarkašica BiH u nedjelju i ponedjeljak na Ilidži
Foto: FENA

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju i ponedjeljak će se okupljati na Ilidži, gdje će obaviti niz treninga uoči posljednja dva meča kvalifikacija za ovogodišnji Eurobasket u Izraelu i Sloveniji.

Naime, košarkašice BiH će ugostiti Sjevernu Makedoniju 9. februara (20 sati), a tri dana kasnije selekciju Njemačke (20 sati). Oba susreta bit će odigrana u KSC “Sabit Hadžić“ (Ilidža).

U grupi A kvalifikacija, Belgija i Njemačka imaju po sedam bodova, BiH šest, a Sjeverna Makedonija četiri boda.

Nakon odličnog starta kvalifikacija, selekcija BiH je doživjela veliki pad odlaskom jedne od najboljih košarkašica današnjice Jonquel Jones i još nekoliko iskusnih košarkašica koje su se oprostile od državnog dresa.

To je uzrokovalo veliki pad u igri selekcije BiH koji je posljednje susrete kvalifikacija gubila s velikom razlikom. U meču protiv Njemačke poražene su sa 97:58, a potom je uslijedio poraz protiv Belgije sa 100:60.

Pored domaćina Izraela i Slovenije, na Eurobasket će se kvalifikovat najbolje selekcije iz deset kvalifikacionih drupa, te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Eurobasket će biti održan od 15. do 25. juna.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo