23°C
Mostar 24°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 28°C
Bihać 26°C

06.02.2023 / 09:27 Politika - Predsjednik NSRS

Stevandić: Sankcije put ka nezavisnosti RS

Stevandić: Sankcije put ka nezavisnosti RS
Foto: Vijesti.ba

Eventualne sankcije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ili Republici Srpskoj, ubrzaće njen put ka nezavisnosti, komentarisao je posjetu i nastup člana Predsjedništva Denisa Bećirovića u Njujorku, Nenad Stevandić, predsjednik NSRS, gostujući u Јutarnjem programu RTRS.

- U vrijeme kada se svijet ljulja zbog sukoba u Ukrajini, Denis Bećirović pokazao je političku nezrelost. U Sarajevu se stvorio antrisrpski lobi. Milorad Dodik je jedini mogao birati funkciju u BiH, jer za što god da se kandidovao prošao bi. Ima tu i neke vrste ljubomore - poručio je Stevandić.

Predsjednik NSRS ističe da upravo Srbi i Republika Srpska najbolje znaju šta su to sankcije.

- Mi u Banjaluci imamo spomenik sankcijama, za 12 beba, jer upravo sankcije su donijele smrt i patnju. Lično nikada se ne bi zalagao za sankcije nekome u FBiH - rekao je Stevandić.

On je naglasio da nema nikakve institucionalne opasnosti po RS.

- Republika Srpska je na daleko višem nivou razvoja društvene svijesti od FBiH, kao i mnogih evropskih država - naglasio je Stevandić.

Stevandić je komentarisao i inicijativu Ćamila Durakovića da Srebrenica dobije poseban status, naglasivši da od toga nema ništa, osim što će opština i Duraković dva dana biti na naslovnicima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo