4°C
Mostar 7°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

06.02.2023 / 17:49 Regija - Beograd

Vučić: Ostali smo sami, neću pasti pod ucjenama

Vučić: Ostali smo sami, neću pasti pod ucjenama
Foto: Agencije

Bolje je da odemo u opoziciju nego da nam partijski i privatni interesi vode državu.

Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucjenama - ni zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara! Kako "Novosti" ekskluzivno saznaju, ovo je na današnjem sastanku vrha SNS-a poručio lider stranke i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nagovještaj potpune promjene aktuelne političke panorame u državi nastao je tokom sumiranja nedavne sjednice Narodne skupštine posvećene Kosovu, šef države i vođa najjače političke opcije u Srbiji kazao je da je SNS bio usamljen u odbrani državnih interesa i da je uz sebe imao - narod.

- Veoma sam razočaran ponašanjem socijalista, koji su bili negdje između, želeći da se dodvore svima - prenijeli su izvori iz SNS-a riječi svoga lidera.

Vučić je također rekao i da mu je "dosta i pokvarenjaka koji bi da se bogate na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kad god je trebalo da se bore za državu i narod, prvi su okretali leđa". Ova poruka je propraćena frenetičnim ovacijama, a Vučić je svoje izlaganje završio riječima: Pobijedit će Srbija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo