11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

06.02.2023 / 18:07 Fudbal - Faruk Hadžibegić

Selektor Zmajeva pokrenuo Facebook stranicu i poručio: Moje misli su uz Tursku

Selektor Zmajeva pokrenuo Facebook stranicu i poručio: Moje misli su uz Tursku
Foto: Agencije

Iskusni stručnjak, Faruk Hadžibegić, nakon preuzimanja klupe fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine dospio je u žižu interesovanja domaćih medija.

Tako je novi selektor odlučio otići u korak sa trenodovima, te je pokrenuo zvaničnu Facebook stranicu.

“Poštovani navijači i mediji,

S obzirom na obim posla, koji me čeka u narednom periodu, odlučio sam da pratim trendove u svijetu i da budem u potpunosti transparentan prema svima, kako biste svi bili na izvoru informacija.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je svih nas, a ne moja, ili nekog pojedinca. Svi zajedno imamo za cilj uspjeh i zajedno ćemo, uz maksimalni angažman nas iz stručnog štaba, igrača na terenu, ali i navijača, pokušati odvesti našu selekciju na još jedno veliko takmičenje.

Na mojoj Facebook stranici, koju ću lično uređivati, uz malu pomoć administratora, postavljat ću svoje izjave, mišljenja, komentare, odgovarati na upite, ukoliko budem imao vremena, a sve sa ciljem da svi dobiju pravovremenu i tačnu informaciju.

Period od imenovanja do danas, iskoristio sam da razgovaram sa mnogim igračima, ali i da podijelim svoju viziju sa medijima, kao i da posjetim nekoliko bh. klubova, koji se nalaze na pripremama.

Sada me očekuje mnogo posla, jer utakmice su već u martu, a vrijeme neumitno teče. Komunikacija sa medijima i javnosti na ovaj način, olakšat će mi posao i ostaviti dovoljno vremena za ono bitno – pripremu naše selekcije za kvalifikacije.

Vjerujem da razumijete moje razloge za ovakvu odluku, s tim što ovo ne znači da nećemo razgovarati i uživo. Naprotiv…

Ovo će samo svima nama olakšati komunikaciju, a ja ću imati priliku da iz prve ruke osjetim puls javnosti”, jasan je bio Hadžibegić.

Dotakao se i razornog zemljotresa koji je dotakao stanovnike Turske, ali i Sirije.

“Na kraju, ono što u svojoj prvoj objavi, želim podijeliti sa vama jeste tuga, koju osjećam nakon vijesti, koje nam dolaze iz Turske i Sirije.

U trenutku razornog zemljotresa boravio sam u Turskoj, sa čijim narodom izrazito suosjećam.

Svim porodicama, koje su doživjele gubitke, želim izraziti duboko saučešće. Moje misli i molitve su uz turski narod.

U stalnoj sam komunikaciji i sa našim klubovima, koji se pripremaju u Antaliji, koji su i sami osjetili zemljotres. Svi su, hvala Bogu dobro, ali pod ogromnim stresom, ali i oni, kao i svi mi, suosjećaju a narodom Turske.

Možemo se samo nadati da se broj žrtava neće povećavati, te pomoći, koliko je to u našoj moći.”, poručio je Hadžibegić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo