0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

06.02.2023 / 23:12 Svijet - Mjesto Overpelt

Krvavi pir Bosanca u Belgiji: Ubio ženu i dvoje djece, pronađen mrtav

Krvavi pir Bosanca u Belgiji: Ubio ženu i dvoje djece, pronađen mrtav
Foto: REUTERS
Muškarac (38) iz Bosne i Hercegovine ubio je suprugu i dvoje maloljetne djece, dobi tri i po godinu dana, nakon porodične svađe u mjestu Overpelt, u belgijskoj provinciji Limburg, pa se ubio, prenose mediji.

Komšije su čule buku iz njihovog stana, nakon čega je jedna od komšinica ušla u stan i vidjela tijela žene i djece, te je alarmirana policija.

Policija je, došavši na mjesto događaja, shvatila da je izvršilac pobjegao i krenula u potragu helikopterom i brojnim patrolama.

Nakon nepunih pola sata, policija ga je pronašla mrtvog pored auta u blizini kanala Sint-Huibrehts-Lil.

Mediji prenose da se drama desila u stambenoj zgradi sa pet stanova, gdje je već neko vrijeme živjela ova porodica iz BiH. Niko ne zna kada je tačno ubio ženu i djecu, ali očevici kažu da je policija stigla u 17:45 sati.

“Istina je, pokrenuli smo istragu u vezi sa ovom porodičnom dramom, riječ je o trostrukom ubistvu i samoubistvu”, izjavila je Dorien Vanderheiden, iz kancelarije javnog tužioca, koja je dodala da se javno tužilaštvo neće oglašavati dok traje istraga.

Mediji prenose i da porodica nije bila nepoznanica lokalnoj policiji, koja je u proteklom periodu intervenisala nekoliko puta zbog prijave nasilja u porodici.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo