6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

07.02.2023 / 08:40 Regija - Reakcije

Vučić poručio Eskobaru: Samo sanjaj!

Vučić poručio Eskobaru: Samo sanjaj!
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prokomentarisao je izjavu zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara koji je kazao da SAD u potpunosti podržavaju dijalog Kosova i Srbije...

... koji se vodi pod okriljem EU, i smatraju da međusobno priznanje treba da bude krajnji cilj tog procesa, pri čemu je predsjednik Srbije jasno stavio do znanja šta misli rečenicom: "Samo sanjaj!"

Ovo je bio kratak i jasan odgovor koji su dobile Novosti od Vučića.

- Smatramo da sve zemlje regiona treba da se međusobno priznaju, da smanje barijere u trgovini, pomognu u rješavanju otvorenih pitanja koja su tu od devedesetih godina i da napreduju u procesu evropskih integracija - rekao je Eskobar za portal Pavlović tudej.

Američki emisar plasirao je svoj stav baš uoči večerašnjeg sastanka specijalnog izaslanika za dijalog Beograd i Prištine Miroslava Lajčaka i Vučića, koji će razgovarati u Beogradu. Slovački diplomata prethodno je posjetio Prištinu, gdje se sastao sa premijerom Albinom Kurtijem kojem je poručio da svi dosadašnji sporazumi moraju da budu sprovedeni. Nakon toga Kurti je na svom Twitteru napisao da "Kosovo prihvata plan EU za normalizaciju odnosa".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo