8°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 10°C
Bihać 7°C

07.02.2023 / 10:47 Ostali sportovi - 11. februar

Veležov miting je postao tradicija, prijave već stižu

Veležov miting je postao tradicija, prijave već stižu
Foto: Vijesti.ba

Plivački klub „Velež“ će u subotu, 11. februara 2023. godine, organizovati peti po redu međunarodni plivački miting „V Velež Cup“ na bazenu Fakulteta prirodnoslovno-matematičkih i odgojnih nauka u Mostaru. 

Na mitingu se očekuje veliki broj klubova i takmičara iz Bosne i Hercegovine, ali i šire, a prve prijave su već počele da stižu. Rok za prijave je otvoren do 8. februara.

Velež je tradiciju organizovanja plivačkih mitinga započeo u februaru 2018. godine. Februar je simbolično izabran radi važnosti tog mjeseca u historiji našeg grada. Prva tri izdanja su, zbog neadekvatnih uslova u Mostaru, organizovana na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu. Međutim, organizacija je bila na visokom nivou, a dokaz tome je i posjećenost, odnosno broj takmičara koji su učestvovali.

Ovogodišnje izdanje Veležovog mitinga će biti drugo po redu koje će biti održano u Mostaru. PK Velež je jedan od najstarijih plivačkih kolektiva u Bosni i Hercegovini te kao takav stekao je popularnost među ljudima iz različitih industrija koji su odlučili sponzorisati V Velež Cup.

U prilog tome ide i veliki broj polaznika Škole plivanja koji je u protekle 22 godine, koliko Velež postoji nakon reaktivacije, prošao kroz naš Klub. Mnogi od njih su postali državni prvaci, rekorderi i reprezentativci, a nikad nije kasno da to postanete Vi ili Vaše dijete. Upis u našu Školu plivanja je otvoren te pozivamo sve starosne kategorije da nam se priključe i postanu dio naše porodice.

Sve informacije o aktivnostima u Klubu i Školi plivanja možete pronaći na web stranici pkvelez.ba, Facebook profilu PK Velež Mostar, Instagram profilu pk_velez, te putem mail adrese [email protected] i telefonskim putem na broj +387 61 528 298.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo