0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

07.02.2023 / 11:03 BiH - Kozarac

Podrška hafizu Mahiću: Imami i džematlije okupili se u Kamičanima

Podrška hafizu Mahiću: Imami i džematlije okupili se u Kamičanima
Foto: Preporod.info

U džamiji i ispred džamije u Kamičanima, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Kozarac, od jutarnjih sati prisutan je značajan broj imama i džematlija, izvještava ekipa Media centra Islamske zajednice.

Okupili su se u znak podrške glavnom imamu Medžlisa Kozarac hafizu Amir-ef. Mahiću, s kojim su jutros pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS obavili razgovor u vezi sa hutbom koju je održao 27. januara u ovoj džamiji.

Razgovor policije sa hafizom Mahićem je, kako je bilo ranije najavljeno, trebao biti obavljen u službenim prostorijama policije u Prijedoru.

Ekipi Media centra je potvrđeno kako je razgovor obavljen u prisustvu advokata kojeg je angažovala Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i direktora Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice Mensura Karadže.

Ovo okupljanje znak je podrške pokazuje koliko kolege imami i džematlije cijene hafiza Mahića.

Podsjećamo, hafiz Mahić je imao deset godina kada je u ljeto 1992. godine sa svojim roditeljima odveden u logor Trnopolje. Nakon nešto više od mjesec dana pušten je iz logora, dok mu je otac u logoru ostao do dana njegovog zatvaranja.

Nakon agresije vratio se u rodni Kozarac, odlučan živjeti u miru.

Kako je ranije izjavio medijima, "da sam mrzio, ne bih se vratio u Kozarac".

(Preporod.info)

Izdvajamo