8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

12.03.2023 / 21:17 Rukomet - Selektor BiH

Irfan Smajlagić: Pred nama je puno rada

Irfan Smajlagić: Pred nama je puno rada
Foto: Agencije
Reprezentacija Bosne i Hercegovine je slavila protiv Kosova u tuzlanskom Mejdanu rezultatom 25:18.

Poslije utakmice na konferenciji za medije se obratio i selektor reprezentacije BiH Irfan Smajlagić.

Pred reprezentativcima je puno rada

- Čestitam reprezentaciji Kosova na korektnoj igri u ove dvije utakmice. Mi smo pod istim opterećenjem jer imamo malo dana za uigravanje. Treba nam jačih utakmica, a slično kao i Kosovo stvaramo reprezentaciju. Znao sam da će biti teška i tvrda utakmica. Borba je bila u taktičkom i igračkom smislu. Odlučuju nijanse, a one su bile večeras na našoj strani. Očekujem da igrači svakim danom budu bolji.

Mi moramo graditi ambicije i rezultat na osnovu svog rada. Ova okupljanja, pripreme od jedan dan, možemo razmijenivati taktičke ideje i to je sve. Mi moramo biti svjesni rejtinga, gdje smo i šta smo. Naš rejting je takav da zahtjeva rad, da ne zavaramo jedni druge u toj priči - kazao je Smajlagić.

Na kraju reprezentativac BiH Amir Muhović smatra kako moraju biti zadovoljni zbog četiri osvojena boda u ovom ciklusu kvalifikacija.

- Čestitam ekipi Kosova na korektnoj igri. Naš cilj je bilo osvajanje četiri boda. Na selektoru je da ocijeni da li smo ispuni njegove zamisli. Najvažnije je da je sve prošlo bez povreda, ali smatram da moramo biti zadovoljni zbog dvije pobjede u ovom ciklusu“, kazao je Muhović.

U narednom ciklusu kvalifikacija u aprilu obje reprezentacije imaju utakmice sa Slovenijom i Crnom Gorom.

Plasman na EURO 2024. godine osiguraće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam kvalifikacionih grupa te četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Mjesto su već osigurali domaćin Njemačka, te Švedska, Španija i Danska, tri najbolje plasirane selekcije sa posljednje Evropskog prvenstva.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo