1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać -1°C

14.03.2023 / 23:08 Fudbal - Liga prvaka

Manchester City ponizio Leipzig, Haaland zabio pet golova

Manchester City ponizio Leipzig, Haaland zabio pet golova
Foto: Twitter
Večeras su odigrana dva revanš susreta osmine finala Lige prvaka, a Manchester City je na svom terenu deklasirao RB Leipzig.

Nevjerovatni Građani su pobjedili svog protivnika iz Njemačke sa čak 7:0, a igrač utakmice je bio sjajni Erling Haaland koji se pet puta uspisivao u listu strijelaca.



Mrežu gostiju je baš načeo sjajni reprezentativac Norveške u 22. minuti susreta. Nakon Rodrijevog udarca glavom, lopta je u ruku pogodila Henrichsa, a sudija Vinčić je nakon VAR pregleda dosudio jedanaesterac, a Haaland ga je mirno pretvorio u pogodak.

Gosti se nisu ni oporavili od prvog gola, a Haaland je postigao već drugi. Samo dva minuta poslije De Bruyne je krasno opalio s 20-ak metara i pogodio prečku, a prvi na odbijenoj lopti bio je Haaland. Glavom je zakucao loptu u mrežu za veliku prednost domaćih.

U samom finušu meča, novo slavlje za domaće navijače i igrače. Nakon ubačaja iz kornera Dias je pucao glavom, lopta se odbila od stative i plesala po gol-liniji, a na nju je natrčao Haaland i smjestio je u mrežu za 3:0.

Otvaranje drugog poluvremena donosi novi gol u mreži RB Leipziga, Ilkay Gundogan je odigrao kombinaciju s Grealishem, nakon čije je povratne lopte prodao lažnjak stoperima Leipziga i preciznim udarcem matirao Blaswicha.

Već u 54. minuti visokih 5:0,  Haaland je pucao je glavom nakon kornera, Blaswich je odbio do Akanjia, a zatim opet do Haalanda, koji iz drugog pokušaja zabija svoj četvrti gol na utakmici.

Četiri minute poslije, novi gol. Opet ubačaj iz prekida, Akanji je pucao, a Blaswich odbio ravno na nogu Haalanda, koji posprema loptu u mrežu za svoj peti gol, odnosno šesti Manchester Cityja.

U samom finušu meča Građani su stigli i do sedmog gola na utakmici. Kevin De Bruyne je ispratio centaršut i uputio perfektan udarac sa ruba šestnaesterca koji ide u desne rašlje pokraj golmana za konačnin 7:0.

Građani su ovom pobjedom sa ukupnih 8:1 savladali RB Leipzig i tako se plasirali u četvrtfinale Lige prvaka.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo