8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

19.03.2023 / 22:55 Regija - Predsjednik DPS-a

Đukanović: Očekujem konačnu pobjedu

Đukanović: Očekujem konačnu pobjedu
Foto: Agencije

Milo Đukanović, predsjednik DPS-a koji vodi u utrci na izborima, obratio se javnosti navodeći da je Crna Gora potvrdila svoj demokratski put i da očekuje konačnu pobjedu navodeći da će pobijediti svakog protukandidata.

Naveo je da su trenutni rezultati ono što su zapravo i željeli u DPS-u i da su to i ostvarili.

“Ostvario sam 36 posto glasova i u apsolutnim brojevima to je nešto više od 120.000 glasov što smatram vrijednim rezultatom koji me ispunjava. tu je ozbiljna prednost nad drugim kandidatom s kojim ću se takmičiti u drugom krugu, ali i vidi se ovdje biračk podrška sada koju nismo imali na početku i sada vidimo koji su to džepovi podrške i u narednih 14 dana ćemo sve uraditi da ostvarimo konačan trijumf”, rekao je Đukanović.

Kazao je da želi da se Crna Gora zadrži na EU putu.

“Zadovoljni smo stepenom podrške birača koji vjeruju u takav profil naše politike i samo ćemo je nadograditi u narednih 14 dana i pobijediti konačno na izborima”, dodao je.

Kazao je da je većina birača raspoložena da se Crna Gora izvede iz trenutne krize.

“Vjerujem da je i ovakav ishod prvog kruga odličan vjetar da na skorim parlamentarnim izborima potvrdimo snagu građanske i evropske Crne Gore i da dobijemo vladu koji će Crnu Goru voditi evropskim putem. Pobjedu očekujem i nema kandidata kojeg sam posebno očekivao koji god da dođe slabiji je od mene tako su pokazali rezultati ovih izbora, tako da sam spreman pobijediti ko god je protiv mene”, poručio je Đukanović.

Dakle, Đukanović je ušao u drugi krug izbora u kojem će se sa Jakovom Milatovićem iz Pokreta Evropa za sve boriti za pobjedu 2. aprila ove godine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo