7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

19.03.2023 / 23:23 Košarka - NBA liga

Jokić uz triple-double slavio u New Yorku iz drugog pokušaja

Jokić uz triple-double slavio u New Yorku iz drugog pokušaja
Foto: Agencije

Drugu noć zaredom Denver Nuggetsi su igrali u New Yorku. Nakon poraza od Knicksa, tim iz Kolorada se sa Menhetna preselio u Brooklyn i savladao Netse 108:102 u NBA ligi.


Nikola Jokić je ostvario novi triple-double učinak, 104. u karijeri, a 28. u ovoj sezoni. Srpski centar je upisao 22 poena, 17 skokova i 10 asistencija.

Denver je tako prekinuo lošu seriju i nakon pet poraza u posljednjih šest duela zabilježio je jako bitnu pobjedu.

Od samog starta Nuggetsi su imali inicijativu, a posebno dobar start imao je Jamal Murray koji je do kraja prve dionice postigao 20 poena.

Jokić nije toliko napadao koš i samo je dva poena ubacio u tom dijelu, dok je Brooklyn šutirao očajno za tri poena.

Rezervisti Nuggetsa su loše otvorili drugu četvrtinu i Brooklyn je uspeo da se vrati na samo četiri poena prednosti, ali je Jokić odmah nakon povratka uspio da dovede Denver u novo veliko vodstvo.

Uprkos dobrom startu Bruklina u trećoj dionici, u poene Denvera uključio se i Michael Porter i sa nekoliko važnih poena digao je Denver.

Imali su Nuggetsi prednost od 12 poena dva minuta prije kraja treće četvrtine, ali je onda uslijedila nova serija Jokića.

Postigao je centar reprezentacije Srbije osam vezanih poena i Denver je pred start četvrte četvrtine otišao na čak 20 poena viška.

Ipak, Netsi se nisu predali i velikom serijom su natjerali trenera Michaela Malonea da vrati startere na teren.

Nakon slobodnih bacanja Dyronea Scharpa imao je Denver prednost od 100:93, ali je Porter novom trojkom stavio tačku na i.

Denver nakon ove pobjede ima učinak od 48 pobjeda i 24 poraza i nalaze se još uvijek na prvom mjestu Zapadne konferencije.

Najkorisniji u Denveru bio je Porter sa 28 poena, Murray je stao na 25, dok je u Brooklynu najefikasniji bio Michael Bridges sa 23 poena.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo