14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

23.03.2023 / 16:17 Fudbal - "U-21" reprezentacija

Nick Salihamidžić: Oduvijek sam sanjao o dresu BiH, želim stopama svog idola

Nick Salihamidžić: Oduvijek sam sanjao o dresu BiH, želim stopama svog idola
Foto: NFSBiH
Sin nekadašnje legende minhenskog Bayerna i fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Hasana Salihamidžića, Nick, pozvan je u mladu selekciju naše zemlje.

Nick ne krije zadovoljstvo zbog poziva u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a za Bosnische Nationalmannschaft je rekao kako jedva čeka debitovati za naš tim.

“Bio sam pozvan već prošle godine, možda neki i znaju, ali tada je bilo komplikacija jer je klub zahtjevao da ostanem. Bilo je par problema sa pasošem i onda nažalost nismo uspjeli, ali drago mi je sada biti tu. Kada sam dobio poziv reprezentacije, radovao sam se mnogo, zato što je to uvijek bio jedan od mojih snova da zaigram za Bosnu i Hercegovinu. To sam uvijek govorio i mojim prijateljima i mojoj porodici”, rekao je Salihamidžić.

Ne govori tečno naš jezik, ali ističe kako želi stopama oca Hasana.

“Jednostavno, ići koracima moga najvećeg idola, moga oca i od malena sam želio biti kao on i jedan dio toga je igrati za Bosnu i Hercegovinu. Ali ne samo zbog toga, nego činiti i sretnim moju porodicu u Bosni. I jednostavno biti uspješan sa reprezentacijom. Kvalifikovati se na Evropsko prvenstvo. Kada razmišljam o mojoj budućnosti u Bosni i Hercegovini, onda se radujem i nadam da nekada zaigram za A selekciju. I sada sa U-21 reprezentacijom da ostvarimo ciljeve i plasiramo se na Evropsko ove godine. Da usrećimo naš narod. Radujem se utakmicama u septembru, ali i ovim koje slijede. U junu igramo protiv Albanije tome se radujem. Uglavnom mnogo ciljeva me čeka sa Bosnom”, rekao je Nick Salihamidžić.



Inače, Salihamidžić je član talijanskog drugoligaša Cosenze u koju je stigao na pozajmicu ove sezone iz Bayerna II, ali još uvijek nije debitovao. Prvi dio sezone proveo je u Vancouver White Capsima 2 za koje je odigrao 5 mečeva.

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine će na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, u blizini Zagreba, odigrati prijateljsku utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Kine.

Meč će biti odigran 28. marta u 15:00 sati.


(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo