10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

23.03.2023 / 23:15 Fudbal - Selektor "Zmajeva"

Hadžibegić: Ovo je pobjeda za Edina Džeku, Stevanović nije otpisan!

Hadžibegić: Ovo je pobjeda za Edina Džeku, Stevanović nije otpisan!
Foto: Agencije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na fantastičan način započela je novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Zmajevi su sa 3:0 razbili selekciju Islanda!


Nakon susreta za BHT 1 govorio je selektor Faruk Hadžibegić koji je komentarisao meč.

“Pobjeda je sasvim zaslužena. Pobijedili smo jer smo protivnika shvatili ozbiljno. Svakom igraču smo dali zadatak i svi su to ispoštovali. Napravili su nam probleme s dugim loptama, nije nam bilo jednostavno, ali kvalitet ekipe i odlučnost uz podršku publike došli smo do rezultata koji nas zadovoljava”, rekao je Hadžibegić.

Osvrnuo se selektor i na stanje Edina Džeke.

“Bez obzira što nije igrao i što smo pobijedili, on nam je nedostajao. Odigrao je ulogu u svlačionici, ali volio bih da je igrao. Desila mu se povreda jutros, sve smo pokušali, zvali smo i UEFA-u da vidimo šta možemo. Desila se povreda leđa i bilo nam je zabranjeno da radimo išta. Poremećeni su nam planovi, ali smo pobijedili i slavili za njega. Ako odemo na Euro to bi bila kruna njegove karijere”, rekao je selektor.

Da li će biti spreman za Slovačku?

“Ne znam da li će biti spreman ni on ni Kolašinac. Oni mogu biti plus za nas, ako budu igrali motivisat će protivnika još više”, rekao je Hadžibegić.

Osvrnuo se selektor i na promjene, te ulazak Nemanje Bilbije.

“Ako se sjetite moje prve konferencije kada sam rekao da ću igrati ulogu promovisanja mladih igrača. Tu je bio Tahirović, da je došao Huseinbašić igrao bi i on. Želimo promovisati i ligu, a jaka liga daje jaku reprezentaciju. Nemanja je ovo zaslužio, htio sam da ostanem dostojan onome što sam najavio. Rezultat me podržao i za mene je ovo nešto veoma pozitivno”, rekao je Hadžibegić.

Osvrnuo se i na meč protiv Slovačke.

“Meni je najbitnije da se oporave svi, da vidimo da li će moći Džeko da igra. Imamo i dva nova igrača. Imat ćemo Stevanovića, a imat ćemo i tri igrača koji će biti svježiji. Svježina je bitna i bitno je da smo odlučni da napravimo rezultat. Očekujemo težu utakmicu, Slovaci će izaći sa najjačom ekipom, ali imamo deset mečeva. Dok god matematika daje šansu svakom priliku ne možemo reći krenuli smo, krenuli jesmo, ali to moramo potvrdtiti”, jasan je selektor.

Osvrnuo se i na Miroslava Stevanovića.

“Čuvao sam nešto i za idući meč. Stevanović nije ispao, on je naš standardni igrač. Ima 35 igrača koje su koristili Bajević i Petev. Stevanović nije upitan i bit će tu narednu utakmicu. Objasnio sam mu sve, ljudski je da je ljut, a bilo je ljudski da mu objasnim. Nikad više neću pozvati 25 igrača i sebi ne praviti problem. Ipak, mislim da nije ljut, razočaran je. Koliko god meni bilo teško, vrlo je lijepo da je reagovao tako”, zaključio je Hadžibegić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo