-1°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

30.03.2023 / 13:59 Muzika i Film - Početak karijere

Stone: Za Sirove strasti bila sam plaćena 13.5 mil. dolara manje od Douglasa

Stone: Za Sirove strasti bila sam plaćena 13.5 mil. dolara manje od Douglasa
Foto: Vijesti.ba
Glumica Sharon Stone bila je na ovogodišnjoj 43. dodjeli nagrada Muse u New Yorku za žene u filmu i na televiziji. Tokom govora na dodjeli nagrada otkrila je koliko je zaradila svojom kultnom ulogom u filmu "Sirove strasti".

“Zaradila sam samo 500.000 dolara. Michael Douglas je dobio 14 miliona. Tada sam bila nova u svijetu glume, a on je bio zvijezda”, ispričala je Sharon.

Kaže i da se suočila s omalovažavanjem producenta koji ju je zvao pogrešnim imenom cijelo vrijeme tokom snimanja filma.

“Čak i na Guvernerovom balu nakon dodjele Oscara i dalje me zvao Karen. Osjećala sam se zaista poniženo, a moje ime nije bilo navedeno ni na plakatu”, rekla je. Stone je na dodjeli nagrada Muse dobila priznanje s još osam žena, među kojima su Danielle Brooks, Janet Yang i Sandra Lee.

Sharon se proslavila ulogom u “Sirovim strastima” 1992. godine. Film je režirao Paul Verhoeven, a glavne uloge imali su Douglas i Stone. Film je bio nominiran i za Oscara i za Zlatni globus, a naposljetku je osvojio dvije MTV-jeve nagrade, prenosi Index.

Michael Douglas utjelovio je detektiva Nicka Currana, bivšeg alkoholičara i ovisnika koji preuzima slučaj ubistva bivše rock zvijezde i vlasnika noćnog kluba, dok je glavnu osumnjičenu spisateljicu napetih trilera Catherine Tramell glumila Sharon Stone. Detektiv i spisateljica ubrzo se upuštaju u ljubavnu avanturu.

Već ranije je Sharon rekla da je bila znatno manje plaćena od muških kolega, no kaže da je zadržala svu odjeću sa snimanja. “Stavila sam u ugovor da mogu zadržati odjeću. Ljudi su mislili da sam luda, ali istina je da nisam bila puno plaćena u usporedbi sa svojim muškim kolegama”, rekla je tada.

Među odjećom koju je zadržala je i kultna bijela haljina, koja i dalje stoji u vreći s ostalom garderobom. “Potrgala sam patentni zatvarač, tako da je hermetički zatvorena poput umjetničkog djela ili vrlo kul vremenske kapsule”, rekla je Sharon.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo