1°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

31.03.2023 / 15:03 BiH - MO BiH

Helez posjetio nadbiskupa Tomu Vukšića

Helez posjetio nadbiskupa Tomu Vukšića
Foto: Agencije

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas je u Sarajevu službeno posjetio nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomu Vukšića.

Razmijenjena su mišljenja o međureligijskoj suradnji te stanju i odnosima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH.

Nabiskup Vukšić, koji je na dužnosti apostolskog upravitelja Vojnog ordiranijata u BiH od samog utemeljenja 2011. godine, nastavlja obnašati ovu dužnosti i od kada je imenovan vrhbosanskim nadbiskupom. On je upoznao Heleza da takvih primjera ima u još desetak zemalja te da će tako biti dok god drukčije ne odluči Sveti Otac, Papa.

Helez je istaknuo kako smatra da je u cijeloj Bosni i Hercegovini važan otvoren dijalog o bilo kakvim pitanjima te izrazio nadbiskupu Vukšiću svu spremnost na zajedničku suradnju sa svim vjerskim zajednicama u BiH. Naglasio je kako su mu važne sve potrebe i standard vojnika te istaknuo zadovoljstvo nedavnim povećanjem vojnog proračuna u BiH.

Vukšić je pohvalio suradnju sa svim dosadašnjim ministrima obrane te zahvalio ministru Helezu na spremnosti da se standard pripadnika Oružanih snaga BiH još poboljša. I on je naglasio značaj otvorenog dijaloga za boljitak svih u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su nazočili i šef Kabineta ministra obrane BiH Salko Beba i generalni vikar Vojnog ordinarijata u BiH mons. Željko Čuturić.

Sastanak je održan u Nabiskupskoj rezidenciji, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo